vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România are șanse în plus pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2020

România a remizat pe terenul Irlandei de Nord, scor 1-1, în ultimul meci din Liga Națiunilor. Tricolorii au urcat în urna a doua valorică pentru preliminariile europene ale Cupei Mondiale din 2022, din Qatar.
Egalul a fost obținut datorită golului lui Bicfalvi, din minutul 81. Mijlocașul este într-o formă excelentă și a demonstrat că Mirel Rădoi a fost inspirat în momentul în care l-a convocat la echipa națională.
Pentru România au evoluat: 12. Tătărușanu (C) – 5. Nedelcearu, 6. Cristea, 3. Toșca (17. Bicfalvi, 74) – 2. Crețu (13. Mogoș, 64), 18. Marin, 8. Nistor, 22. Camora, – 20. Man (10. Maxim, 64), 7. Alibec (23. Băluță, 87), 19. Tănase (11. C. Ganea, 87).
IRLANDA DE NORD (3-5-2): 1. Peacock-Farrell – 22. Ballard, 5. Evans (C), 20. Cathcart – 7. Kennedy (3. Lewis, 66), 17. McNair, 19. Smith (6. Galbraith, 79), 13. Mccann, 14. Dallas – 21. Magennis (15. McLaughlin, 79), 9. Boyce (16. Washington, 66).
„Aceste rezultate ne-au făcut să ajungem în a doua urnă, era un obiectiv pentru noi. Mă așteptam ca nord-irlandezii să nu aibă nimic de pierdut, era un meci în fața fanilor. Pentru noi erau mai multe calcule, puteam să câștigăm și să ajungem pe locul doi. Când am aflat rezultatul din Austria, le-am zis băieților să ținem de rezultat, ca să ajungem în urna a doua. Prima și ultima impresie contează. Era important să câștigăm, dar ne bucurăm și pentru acest punct. Dacă nu am fi sperat să ajungem în urna a doua, nu eram azi în fața dumneavoastră. O mare parte din jucătorii noi au înțeles mesajul nostru, că ușa naționalei se deschide în funcție de evoluția lor. Voiam să terminăm într-un aspect pozitiv pentru a pregăti campania pentru Mondial. O primă repriză în care am încercat să ne impunem jocul, am avut o posesie bună, puteam să punem mai multe probleme, dar din păcate pasa decisivă nu am reușit-o. Apoi am început repriza a doua destul de ezitant, am primit gol pe o neatenție. Apoi jucătorii au avut o reacție bună după gol, au calmat jocul, am avut posesie. Apoi am modificat sistemul în timpul meciului, din 3-4-3 în 4-2-3-1 pentru că nu duceam foarte multe mingi în spatele defensivei lor, am reușit oarecum să speculăm spațiile din spatele interilor lor și să aducem mingea la margine și să centrăm în spatele adversarilor sau în momentul centrării pe pasă înapoi. Ne-am așteptat să joace acel 3-5-2 destul de compact și agresiv, dar nu am reușit să speculăm spațiile lăsate libere pe margini. În momentul în care am ajuns în treimea neutră, nu am ajuns prin cei doi mijlocași laterali să beneficiem de spațiile dintre linii și trebuia să verticalizăm mai mult, dar ei au fost foarte agresivi, asta a fost cauza. Cred că e un rezultat echitabil”, a spus Rădoi la finalul meciului.

România urcă pe locul 20 în clasament, în dauna Rusiei, și va fi în urna a doua la tragerile la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022, care este programată pentru 7 decembrie 2020.
Componența urnelor de calificare:
Urna 1: Belgia, Franța, Anglia, Portugalia, Spania, Italia, Danemarca, Croația, Germania, Olanda.
Urna 2: Elveția, Polonia, Suedia, Țara Galilor, Austria, Ucraina, Turcia, Serbia, Slovacia, România.
Urna 3: Rusia, Irlanda, Norvegia, Ungaria, Cehia, Scoția, Islanda, Irlanda de Nord, Finlanda, Bosnia.
Urna 4: Grecia, Slovenia, Macedonia de Nord, Muntenegru, Albania, Bulgaria, Belarus, Israel, Georgia, Luxemburg.
Urna 5: Cipru, Armenia, Insulele Feroe, Azerbaijan, Estonia, Kosovo, Kazahstan, Lituania, Letonia, Andorra.
Urna 6: Moldova, Malta, Liechtenstein, Gibraltar, San Marino.
În urma meciului cu Irlanda de Nord, unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai României din ultimii ani, Ciprian Tătărușanu, și-a anunțat retragerea de la echipa națională.

„Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa națională încă de la începutul acestui an. Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare și mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat și pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine. Tricoul în care am visat să joc de când eram copil. În curând voi împlini 35 de ani, așa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. Am avut o relație foarte bună cu toți selecționerii României din acești 11 ani și cu toți membrii staff-urilor tehnice, așa că orice speculație legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtășesc nu își are locul. Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România și în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist. Pur și simplu cred că este timpul ca alți portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naționale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experiență care pot face față oricând acestui rol. S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO și prin disputarea ultimei ediții din Liga Națiunilor, și începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Așadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa națională să se încheie. Vreau să mulțumesc tuturor suporterilor, selecționerilor, membrilor staff-urilor tehnice, Federației Române de Fotbal, oamenilor din staff-urile administrative și medicale, alături de care am lucrat și de la care am învățat atât de multe lucruri. Poate că felul meu de a fi nu a fost mereu cel așteptat de public și jurnaliști, dar știu sigur că acest fel de a fi a contat enorm pe teren, acolo unde am avut responsabilitatea cea mai importantă, aceea de a apăra poarta României. Sunt fericit pentru 11 ani frumoși și vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea. Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulțumesc!”, a fost scrisoarea lui Ciprian Tătărușanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica