vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adrian Mititelu, condamnat la închisoare cu executare

Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Sentința dată de Curtea de Apel Craiova este definitivă.

Dosarul în care a fost condamnat Adrian Mititelu se referă la transferul lui Mihai Costea, către Steaua, jucător pe care clubul din Bucureşti nu l-a putut legitima din cauza sechestrului pus de ANAF.

În primă instanță, el fusese achitat. Magistrații Curții de Apel Craiova au decis însă să îl condamne la detenție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“ În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie. În baza art 66 alin 1 lit a şi b C.pen interzice inculpatului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsa complementară, pe o durată de 3 ani, ce se va executa conform art 68 alin 1 lit c) C.pen. În baza art 65 C.pen interzice inculpatului exercitarea aceloraşi drepturi cu titlu de pedeapsă accesorie. În baza art 12 din Legea 241/2005 interzice inculpatului dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societăţiile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi în baza art 13 din Legea 241/2005 comunica Oficiului Naţional al Registrului Comerţului o copie a dispozitivului hotărârii judecătoreşti definitive”, se arată în soluția magistraților craioveni.

Și nepotul lui Adrian Mititelu a fost condamnat în acest dosar, la 2 ani și 6 luni de închisoare, dar magistrații au dispus suspendarea pedepsei sub anumite condiții:  “În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În baza art. 93 alin. 1 C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Dolj la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b) C. pen. impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: – să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate; În baza la art. 93 alin. 3 C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul instituţiilor stabilite de Primăriei Municipiului Craiova, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În baza art. 404 alin. 2 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen. În baza art 12 din Legea 241/2005 interzice inculpatului dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societăţiile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi în baza art 13 din Legea 241/2005 comunica Oficiului Naţional al Registrului Comerţului o copie a dispozitivului hotărârii judecătoreşti definitive. 3) Menţine soluţia de achitare dispusă în temeiul art 16 alin 1 lit b teza I C.p.p pentru infracţiunea prev de art 244 alin 1 C.pen cu aplic art 5 C.pen faţă de ambii inculpaţi, precum şi dispoziţiile privind menţinerea sechestrului asigurator instituit prin ordonanţa 60/P/2013 din 05.07.2016. Menţine restul dispoziţiilor care nu sunt contrare prezentei decizii”, au decis magistrații.

Patronul Fotbal Club Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în 2016, fiind  acuzat de evaziune fiscală, în forma substituirii, degradării sau înstrăinării de către debitor a bunurilor sechestrate, şi înşelăciune. Anchetatorii spun că acesta a transferat un jucător ale căror drepturi federative erau sub sechestru. Detalii AICI

Adrian Mititelu susține ca va face pușcărie nevinovat.

“O s-o atac pe căile extraordinare, o să-mi caut drepturile mai departe. Vă rog să mă credeți că este o mare nedreptate și fac pușcărie nevinovat. Nu am făcut nicio faptă ilegală, este un abuz și totul are legătură cu lupta mea de a reduce echipa în prim plan. Timpul va demonstra că fac închisoare total nevinovat”, a spus Adrian Mititelu, în cadrul emisiunii Liga Digi Sport.

Politica