sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Mai-marii județului au fost învestiți oficial în funcții

Președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, și primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, au a fost învestiți oficial în funcții, ambii fiind la cel de-al doilea mandat consecutiv. Odată cu ei au mai fost învestiți atât consilierii județeni cât și consilierii locali severineni. Șeful de ceremonie a fost subprefectul liberal Doina Dobre care a avut un discurs decent și pacifist, la fel ca cel al Prea Sfințitului părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, invitat de onoare și domnia sa la eveniment. În componența consiliului local sunt 23 de aleși locali, care și-au preluat, în mod oficial, mandatele: 21 de consilieri validați în primă fază și 2 supleanți, care, la rândul lor, au fost validați de instanță. Tot cu acest prilej au preluat mandatele și consilierii județeni, iar Aladin Georgescu a fost învestit, pentru a doua oară, în funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți.
„Trebuie să ne dăm toți mâna, pentru că orgoliile nu își au rostul. Pentru binele comunității, trebuie început cu dreptul. Există un ordin al prefectului, prin care se stabilește numărul de consilieri locali, iar în baza acestui ordin, la municipiul Drobeta Turnu Severin, sunt 23 de consilieri locali. Înțeleg că sunt validați toți cei 23 de consilieri, motiv pentru care nu o să fie foarte greu ca forul local să înceapă, cât mai repede, activitatea”, a declarat subprefectul de Mehedinți, Doina Dobre.
„Este un moment important pentru viața legislativă și politică a județului Mehedinți. Suntem în această formulă, în urma votului mehedințenilor din 27 septembrie. Un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Mehedinți înseamnă, pentru mine, recunoașterea și aprecierea pentru munca depusă în ultimii patru ani, desigur: împreună cu colegii consilierii județeni și colegii din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mehedinți. Vreau să cred că, în urma depunerii jurământului de acum, încheiem un parteneriat pentru județul Mehedinți, pentru că, dincolo de apartenența la un partid politic sau altul, trebuie să respectăm decizia mehedințenilor și să continuăm proiectele pe care le-am început”, a declarat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.
„Este un moment care ne va defini și lega în următorii patru ani. Acești patru ani, ce vor urma, nu sunt o cursă de 100 de metri, nu sunt o cursă scurtă, ci este vorba despre un maraton. Vor fi patru ani de implicare atât din partea mea, cât și a consilierilor locali și a celor care ne vor sprijini. Vor fi patru ani în care vom demonstra severinenilor că suntem alături de ei și vom lupta pentru binele lor. Sunt convins că președintele Consiliului Județean va fi, la fel ca în mandatul precedent, alături de noi, pentru că este important să primim sprijin și din partea Consiliului Județean. Mulțumesc, pentru prezență, și Prea Sfințitului Nicodim. În aceste clipe dificile pentru comunitate, avem nevoie de sprijinul Bisericii. Îmi doresc să duc mai departe proiectele începute, să începem altele, să lucrăm cu toții pentru severineni. Au fost lucruri importante făcute înaintea mandatului meu, de către domnul fost primar Constantin Gherghe. Este important ca, alături de colectivul primăriei, să ne implicăm, pentru ca lucrurile să meargă bine, mai departe”, a declarat primarul Marius Screciu.
Acum urmează  alegerea viceprimarilor în cadrul consiliului local Drobeta Turnu Severin, respectiv a vicepreședinților de consiliu județean, în urma negocierilor dure dintre partide. Nu sunt excluse mari surprize.

Politica