vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova lui Rotaru dă piept cu victima lui Gigi

Pe primul loc în Liga 1, cu 21 de puncte acumulate după primele 8 etape din campionat, CS Universitatea Craiova joacă, sâmbătă, împotriva celor de la FC Hermannstadt, de la ora 21:45. Nu va di deloc un meci ușor pentru trupa din Bănie, ținând cont de problemele de lot pe care Cristiano Bergodi de are.
În meciul din acest weekend, antrenorul italian nu se va putea baza pe Vlădoiu, Cîmpanu și Screciu, trei jucători U21, și va fi nevoie să introducă un alt tânăr fotbalist, pe care, cel mai probabil îl va scoate în primele minute de joc, așa cum a făcut în ultimele două partide. Pe lângă cei trei, Craiova nu va beneficia nici de aportul lui Marius Constantin, accidentat ușor în urmă cu două runde, dar suficient încât să fie scos din joc pentru câteva etape. Cea mai grea absență pentru alb-albaștrii este cea a lui Elvir Koljic, atacant ce s-a accidentat grav în meciul cu Poli Iași și care va lipsi cel puțin până la începutul anului viitor.
De când s-a accidentat Koljic, Craiova nu mai pare a fi aceeași echipă. Oltenii au obinut cu greu rezulate pozitive și au suferit chiar și prima înfrângere. Trupa din Bănie a pierdut în fața celor de la Academica Clinceni, în urma unei partide în care elevii lui Bergodi au părut incapabili de a băga mingea în poartă.
Adversarii de sâmbătă ai craiovenilor sunt foarte periculoși, pentru că vin după un eșec usturător în fața celor de la FCSB. Echipa condusă de fiica Ana Mariei Prodan, soția antrenorului cel mai apropiat de inima lui Gigi Becali în ultimul deceniu, a fost zdrobită cu scorul de 5-0 și va încerca să spele rușinea împotriva Craiovei. La finalul partidei, cea mai dură reacție i-a aparținut căpitanului sibienilor, Ousmane Viera, care a recunoscut că
echipa a făcut greșeli impardonabile în defensivă. Fundașul ivorian a fost vinovat la cel puțin două goluri reușite de adversari: „Am jucat foarte prost, a fost o rușine de meci, nu meritam nimic, FCSB a fost echipa mult mai bună. Dacă meciul începe de la 2-0 nu ai nicio șansă cu o echipă mult mai valoroasă. Din păcate nu am jucat bine și trebuie să ne trezim pentru că avem meci cu Craiova. Am greșit și nu am voie să fac asemenea greșeli
pentru că am experiență. Eu trebuie să dau încredere la jucători, dar se întâmplă și să greșești”, a spus Viera, după FCSB – Hermannstadt 5-0.
Moralul alb-albaștrilor nu este extraordinar ținând cont de ultimele rezultate, de forma pe care o arată și de problemele de lot care tot apar din cauza infectărilor și accidentărilor.
Totuși, înainte de următorul meci al Craiovei, suporterii echipei au primit o veste bună: Mihai Rotaru nu pleacă. După ce s-a vorbit despre o eventuală implicare a lui Rotaru la Steaua București, omul de afaceri a ținut să explice situația și să garanteze că nu va da „luptele” cu Mititelu pentru alte „dueluri” cu Gigi Becali.
„Nici măcar o glumă nu e asta. E o glumă, nu mă interesează să investesc vreodată la nicio altă echipă de fotbal din România. Păi eu stau cu Mititelu pe cap de 7 ani și acum mă iau cu Gigi? Înseamnă că sunt masochist! Mi-am păstrat capul pe umeri ,dar nu se știe niciodată pe unde o iau. Însă la Universitatea Craiova nu am terminat ce am de făcut, adică o echipă
care să fie independentă. Scopul meu e de a crea o Universitatea Craiova care să nu fie dependentă de aportul de capital al unui patron. Știu că sunt unii care mizează totul pe un singur sezon, ca la cazino, roșu sau negru, dar în acest moment clubul este departe de a se autofinanța”, a spus Rotaru la DigiSport.

foto: Facebook/ UCVOficial

Politica