miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Stroe, vizită pe fugă în Bănie: „Craiova este un oraș în care sportul este o pasiune”


Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a fost prezent, joi, 29 octombrie, la Craiova, pentru o vizită la Sala Sporturilor ”Matei Basarab” (Voința), pentru a arunca o privire la lucrările de reparații și pentru a vorbi despre investițiile privind dotările la Centrul de Tineret. De la ora 10:30 era programată o vizită la CSM Craiova, pentru o prezentare a proiectului bazinului de înot de la Ștrandul Tineretului, în fața CSM Craiova. Ulterior vizitelor a fost anunțată o conferință de presă, pe care ministrul trebuia să o țină la ora 11:00.
Se pare că Ionuț Stroe s-a grăbit și a oferit declarații începând cu ora 10:15, cu un sfert de oră mai devreme decât era programată chiar și vizita la CSM. Profitând de prezența televiziunilor naționale, ministrul a vrut să se vadă la TV și a început conferința cu 45 de minute mai devreme decât era
anunțată.

„Cele două proiecte vin să sprijine activitatea sportivă desfășurată în orașul nostru. Sunt proiecte de viitor, proiecte la care țin foarte mult. Sunt proiecte care, pe mai departe, vor produce rezultate concrete pentru ceea ce înseamnă sportul juvenil în Craiova. Am vizitat mai multe orașe în ultimele luni, care dețin în momentul de față o infrastructură sportivă administrată de Ministerul Tineretului și Sportului, pentru a avea o evaluare cât mai clară și concretă a ceea ce reprezintă bazele sportive pe care le deținem, modul prin care le putem găsi soluții pentru a fi modernizate și să știți că de dezvoltarea acestor baze sportive depinde dezvoltarea sportului în România”, a explicat Ionuț Stroe.

Ministrul a vorbit mai clar despre planurile ce vor fi puse în practică la Sala Voința, locație ce va beneficia de recondiționări în zona acoperișului, recondiționarea parchetului, tencuieli interioare și exterioare,
izolații termice, pereți interiori, reparații ale lambriurilor și reparația pardoselilor.
„Craiova este un oraș în care sportul este o pasiune. Este mai mult decât fotbal. Craiova a excelat la sport în decursul vremii. Propun ca și în orașul nostru să oferim tuturor celorlalte discipline sportive posibilitatea de a-și desfășura activitatea, de a se dezvolta, de a da acestui oraș viitori campioni. Sprijinul nostru este necondiționat pentru orice forme și activități sportive. Am vizitat Sala Voința, unde s-a văzut modul în care derulăm un proces de reparații capitale. Lucrările la acest obiectiv merg din zona acoperișului, recondiționarea parchetului, tencuieli interioare și exterioare, izolații termice, pereți interiori, reparații lambriuri, reparația pardoselilor și o soluție pentru centrale termice. Vom achiziționa și vom dota toată această sală cu echipamente sportive de ultimă generație: coșuri de baschet, porți de handbal, fileu de volei. Va fi și o structură mobilă personalizată pentru a organiza evenimente sportive în exterior, cu un buget care în momentul de față se ridică la suma de 700.000 de lei, bani acordați din partea Ministerului Tineretului și Sportului. Avem în derulare o relocare a Centrului de Tineret Craiova. Va fi mutat la Baza Turistică Craiova. Vom avea la dispoziție 8 încăperi dotate. M-am simțit invidios când am vizitat Iașul și am văzut cum s-a realizat acolo un astfel de Centru pentru tineret”, a declarat ministrul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Despre sediul Clubului Sportiv Municipal, Stroe a spus că vor fi reparații ample, cu un buget de aproximativ 800.000 de lei, dar a pus accent pe refacerea fostului ștrand al tineretului, proiect ce va avea dimensiuni semi-olimpice și ar urma să fie susținut de investiții de milioane de euro.
„La sediul Clubului Sportiv Municipal este în derulare o mare investiție care cuprinde reparații ample de recondiționare, de refacere a tuturor sălilor care găzduiesc activități sportive, noi dotări moderne pentru
sportivii craioveni, cu un buget aproximativ de 800.000 de lei. Sunt realizate investiții și reparații capitale la sala de lupte, la sala de forță, dotări, mobilier, facilități. Ulterior acestei investiții, vom avea achiziționate instalații sportive de ultimă generație. În zona luptelor avem tradiție aici la Craiova. Există rezultate bune la lupte. Surpriza și cea mai importantă piesă din acest ansamblu de investiții este refacerea fostului ștrand al tineretului și, practic, refacerea lui din temelii. Vom avea un bazin de dimensiuni semi-olimpice, acoperit. La anul, vom realiza aici o investiție care se va ridica la câteva milioane de euro. Nu avem un bazin de mari dimensiuni acoperit în Craiova. Probabil va fi unul dintre cele mai moderne din țară, dar suntem condiționați puțin de spațiul pe care îl avem la dispoziție”, a mai spus Stroe.

Politica