vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Infectări în masă în centrele din structura DGASPC

Aproape 10 focare sunt active în centrele din structura DGASPC Olt, ceea ce înseamnă în total  sute de salariaţi şi beneficiari testaţi pozitiv, cazuri active.

Dacă în ultimele săptămâni au apărut cazuri în centrele din Olt în care sunt îngrijite persoane adulte, unde cei care vin şi pleacă din centru sunt doar angajaţii, în această săptămână cazurile de COVID-19 s-au semnalat şi în apartamente şi căsuţe în care sunt îngrijiţi minori. 

Este cazul centrului „Sfântul Mihail“ din Caracal, unde se află şase minori în îngrijire, şi al căsuţei de tip familial „Luminiţa“ din Slatina, unde sunt patru minori, aceştia frecventând cursurile şcolilor de masă. În ambele centre rezultatele pozitive au apărut la salariaţii care îi îngrijesc pe minori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

  La centrul din Slatina, şase din cei 11 angajaţi au teste pozitive, în timp ce la Caracal, cinci din 11, dar se aşteaptă şi rezultatele probelor prelevate copiilor, scrie adevarul.ro

„Pe 26 (n. red. – octombrie) au apărut rezultatele pozitive la personal. Noi testăm conform metodologiei. În serviciile sociale pentru copii şi adulţi se testează la 7 zile. Am testat în toate căsuţele. Aşteptăm la Balş rezultatele astăzi, aşteptăm şi rezultatele copiilor din cele două centre. În căsuţele în care s-a instituit focar s-a împărţit personalul şi se lucrează 14 zile cu 14, în restul căsuţelor activitatea se continuă ca şi până acum. Copiii au fost izolaţi, am întrerupt ieşirea afară în momentul în care au venit rezultatele pentru personal. Într-adevăr, copiii merg la şcoală, merg în parc, intră în comunitate. Faţă de adulţi, aici şi copiii intră în comunitate, pentru că frecventează cursurile şcolare, au activităţi…“, a declarat directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Olt, Rădiţa Piroşca, menţionând că personalul depistat pozitiv a fost deja trimis acasă în izolare, fiind aduşi să-i îngrijească pe minori salariaţii cu teste negative.

La această dată, centrele din structura DGASPC Olt situate în oraşul Corabia, atât cele destinate copiilor, cât şi cele pentru adulţi şi vârstnici, sunt „libere“ de SARS-CoV-2, la fel şi centrul din Băbiciu şi cel din Fălcoiu (la acest ultim centru au fost două teste pozitive la angajaţi, însă aceştia veneau din concediu, nu au avut legătură directă cu beneficiarii), însă în multe altele evoluează focare (Slatina, Caracal, Spineni, Cezieni, Şopârliţa etc.).

În judeţul Olt, situaţia epidemiologică este în continuare complicată. Spitalele care tratează patologie COVID-19 sunt foarte-foarte aproape de capacitatea maximă, şi nu doar când vine vorba de Terapie Intensivă, iar numărul cazurilor noi raportate zilnic a fost ieri de peste 100, iar astăzi 80. Numărul localităţilor în care nu există cazuri active de infectare cu SARS-CoV-2 scade şi el de la o zi la alta, în timp ce decesele raportate sunt de trei, patru, chiar cinci zilnic.

Politica