Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Erdogan face acuzații grave: Occidentul vrea să reînceapă Cruciadele

Publicat

pe

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat miercuri că țările occidentale vor „să reînceapă Cruciadele”, sporind și mai tare tensiunile cu Franța, scrie Digi24 care citează Reuters.

Într-un discurs ținut miercuri în fața grupului parlamentar al partidului său, AKP, Recep Tayyip Erdogan a declarat că a lua poziție împotriva atacurilor la adresa profetului este „o chestiune de onoare pentru noi”, dând de înțeles că Ankara este pregătită pentru o confruntare de durată pe acest subiect.

Erdogan a mai spus că nu a văzut caricatura care îl înfățișează pe el în revista Charlie Hedbo, „deoarece consider că e greșit chiar și să privesc la aceste publicații imorale”. Președintele turc a mai adăugat că mânia lui este îndreptată mai degrabă împotriva lipsei de respect arătată profetului Mahomed, decât „a atacului dezgustător la adresa mea”.

Occidentul „se îndreaptă încă o dată spre o perioadă de barbarie”, a mai spus Erdogan, numind puterile coloniale „criminale” pentru ce au făcut în Africa și Orientul Mijlociu.

(Occidentul – n.r.) „efectiv vrea să reia Cruciadele. Începând de la Cruciade, semințele răului și ale urii au început să cadă pe aceste pământuri (musulmane – n.r.) și atunci pacea a fost întreruptă”, a declarat Erdogan în fața parlamentarilor AKP.  

Procurorii turci au deschis un dosar de punere sub acuzare a revistei franțuzești Charlie Hebdo, pentru publicarea „caricaturii jignitoare” cu președintele Erdogan înfățișat în lenjerie intimă și ridicând chador-ul unei femei musulmane, anunță Daily Sabah pe pagina sa de Twitter.

Turcia a anunțat, miercuri, că va lua toate măsurile legale și diplomatice necesare pentru a răspunde la publicarea caricaturii cu Erdogan de către revista satirică Charlie Hebdo, anunță Reuters, care citează Secretariatul pentru Comunicare al guvernului Turciei. 

Continue Reading