Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Candidații PSD pentru parlamentare, selectați după o „matrice”

Publicat

pe

Candidații PSD care se vor regăsi pe listele partidului la alegerile parlamentare vor fi selectați pe baza unei „matrice de selecție”.

Potrivit unui document redactat de președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, și consultat de Digi24.ro, matricea de selecție va fi alcătuită din datele care alcătuiesc profilul fiecărui candidat.

Cu citate din John Ishiyama, Dâncu încearcă să își convingă colegii să realizeze un proces riguros de selecție. 

„Astfel, fiecare candidat primește un scor, pe scala lui Ishiyama (2000): Politicieni notabili (1), Profesioniști/ experți (2), Clasă medie/ muncitori (3), Activiști politici (4), Parlamentari activi (1)”, se arată în document.

Unul dintre criteriile menționate în documentul Consiliului Național este cel al integrității. Asfel, pe lista PSD nu are trebui să se regăsească un candidat care are „condamnări, dosare penale sau situatii de incompatibilitate”.

Mai mult, potrivit documentului, viitorii parlamentari PSD trebuie să respecte o serie de criterii. În alcătuirea listelor, organizațiile județene vor avea în vedere persoane care au aptitudini de comunicare, aptitudini intelectuale, capacitatea de relaționare, integritate morală, leadership, rezistență și energie, dar și abilități de convingere politică.

Actualii parlamentari care își mai doresc un mandat trebuie să demonstreze că au avut o bună activitate legislativă: propuneri de legi, luări de cuvânt sau activitate în comisiile permanente.

Alte criterii de care vor ține cont social democrații când vor alcătui lista de parlamentari sunt aparițiile în presă, activitatea pe site-ul personal sau pe blog, asocieri cu diverse subiecte, teme și politici, sau conduita profesională.

Întrebat despre acest lucru, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că partidul va analiza mai bine în care dintre situații cei care au dosar penal nu pot candida.

„În România sunt 4 milioane de dosare, totuși. Nici eu nu știu câte am, nici dumneavoastră. Există totuși prezumția de nevinovăție. Vom face precizări”, a declarat Ciolacu, întrebat despre candidații cu dosare penale.

Înainte de orice analiză internă privind lista pentru alegerile parlamentare, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat deja că va candida pentru un loc de parlamentar.

„Voi deschide lista la Buzău. O să îmi permit să candidez pentru un nou mandat de parlamentar”, a declarat Ciolacu.

De asemenea, Gabriela Firea va deschide lista pentru Senat la București, după ce a ratat un nou mandat de primar general.

„Viorica Dăncilă ar trebui să se regăsească pe listă, ținând cont că a fost prim-ministrul PSD, dar e decizia organizației PSD Teleorman”, a anunțat Ciolacu.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.