sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Nepotismul la nivel înalt în PNL nu piere! Perdantul liberal Cristinel Pavel, numit iar prefect de județ, cu sprijinul nașului Virgil Popescu

Situație inedită în Mehedinți, ieri, Cristinel Pavel a devenit iarăși prefect. Un om politic liberal perdant pe nume Cristinel Pavel a fost învestit pentru a treia oară în funcția de prefect al județului. Practic a fost re-re-învestit în această funcție. Acest cadou vine de la nașul său, președintele PNL Mehedinți, ministrul Virgil Popescu, ca „răsplată” după ce Cristinel Pavel a intrat în politică și a pierdut lamentabil bătălia electorală pentru șefia CJ Mehedinți din partea PNL. Dacă n-ar fi avut pile sus puse, acum Pavel ar fi fost tras pe linie moartă… Candidatul PNL Mehedinți pentru funcția de președinte al CJ Mehedinți Cristinel Pavel a pierdut lamentabil bătălia pentru această funcție  fiind sancționat de către electoratul din județ. Nu același lucru au făcut însă și șefii lui din PNL. În mod paradoxal, în loc să-l sancționeze pe perdant și să-l tragă pe linie moartă pentru o vreme, l-au premiat și l-au ridicat în slăvi. Concret, ieri, perdantul liberal, Cristinel Pavel a fost uns prefect de Mehedinți. La numirea lui oficială în funcție, depunere de jurământ, promisiuni deșarte în limbaj de lemn, că va fi imparțial, că va veghea la respectarea legii și alte bla bla-uri și minciuni, a participat și președintele PNL Mehedinți, deputatul Virgil Popescu, actualul ministru al  Economiei. Cum nimic nu este întâmplător este bine de știut că Virgil Popescu este nașul lui Cristinel Pavel. Așa se explică de ce finul său a fost din nou uns în funcția de prefect cu toate că PNL Mehedinți are mulți oameni capabili și calificați care ar fi meritat această funcție.

Finu Cristinel Pavel, abonat la funcția de prefect
Cristinel Pavel este practic abonat la funcția de prefect al județului ca urmare a apropierii de tip fin-naș cu Virgil Popescu. Pe vremea guvernării Cioloș, Pavel a fost numit prefect de Mehedinți cu sprijinul lui Virgil Popescu. Fiind prefect atunci și-a aranjat un concurs la București și a obținut postul de director la Direcția Județeană de Statistică Mehedinți. Acest post obținut cu pile de Cristinel Pavel a fost ținut blocat cât timp el a fost prefect. Ulterior când PSD a obținut guvernarea în 2016, Cristinel Pavel s-a dus direct în postul călduț de director, aranjat de pe vremea când era prefect. După ce PSD a pierdut guvernarea Dăncilă și imediat cum au revenit la guvernare liberalii, Popescu l-a pus din nou prefect la Mehedinți pe finul lui, Cristinel Pavel. La alegerile locale din 17 septembrie 2020 Cristinel Pavel a renunțat la funcția de prefect și a intrat în politică în PNL Mehedinți, direct candidat pentru funcția de președinte al CJ Mehedinți. Fiindcă n-a avut cu ce se lăuda la electorat dar nici credibilitate și putere de convingere, Pavel Cristinel a luat o bătaie politică zdravănă de la Aladin Georgescu de la PSD Mehedinți. Dar n-a fost o problemă pentru el, căci nașul Virgil Popescu l-a dezbrăcat pe finu  de haina politică a PNL cu care îl îmbrăcase și l-a uns din nou, ieri prefect de Mehedinți.  

Prefectul a jurat ieri pentru a treia oară
„Jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună-credință tot ceea ce stă în puterile mele și priceperea mea, pentru binele locuitorilor județului Mehedinți! Așa să-mi ajute Dumnezeu”, a jurat ieri din nou prefectul Cristinel Pavel la ceremonia de re-reinvestire în funcție.
La ceremonie au participat șefii structurilor M.A.I. și M.Ap.N. dar și directorii de deconcentrate. Din partea Guvernului, a participat, la întrunire, ministrul Economiei, mehedințeanul Virgil Popescu, cel care a și condus ședința. 
„Sunt onorat de faptul că sunt numit, din nou, în această funcție și vă asigur că îmi voi face datoria cu maximă responsabilitate. Mulțumesc Guvernului României pentru faptul că a avut încredere în mine și îi asigur pe membrii Executivului că îmi voi îndeplini atribuțiile în litera și spiritul legii, conform prerogativelor atribuite de legea prefectului. Vă asigur că mă voi implica, în calitate de prefect, în procesul de demarare a proiectelor importante și a investițiilor publice majore de care județul nostru are mare nevoie”, a declarat  prefectul Cristinel Pavel. Odată cu numirea lui Pavel în funcția de prefect, Doina Dobre (cea care a ocupat, în ultima perioadă, atribuțiile funcției de prefect) a fost numită subprefect al județului, în timp ce celălalt post de subprefect este ocupat de Octavian Tuțu.
Pesedistul Aladin Georgescu a câștigat detașat funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți cu aproape 46 la sută din voturile valabil exprimare și la o distanță de peste 10.000 de voturi de ocupantul locului al doilea, liberalul Cristinel Pavel. În județ PSD a obținut 45,66% iar PNL doar  34,17%.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica