Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Peste 1.300 de vâlceni, verificați de poliție pe stradă

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de informare și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.
Jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai Ministerului Sănătății au desfășurat activități de verificare pe teritoriul județului Vâlcea: „Respectarea de către cetățeni a măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că au fost verificați agenții economici din centrele comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a județului Vâlcea. Au fost verificate 161 de societăți comerciale/terase/restaurante și alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. De asemenea, acțiunile au inclus verificări în mijloacele de transport și mijloacele de transport în comun fiind controlate 120 de mijloace de transport”, informează prefectura Vâlcea.
Se pare că peste 1.300 de vâlceni au fost legitimați de oamenii legii, săptămâna trecută. Polițiștii au aplicat nu mai puțin de 21 de amenzi, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție și o sancțiune pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, cuantumul lor fiind de 1.500 de lei.  De asemenea, un operator economic a fost amendat pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții și o sancțiune aplicată unei persoane care a participat la astfel de activități, valoarea lor fiind de 4.000 de lei.
„În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive, de informare, astfel că recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, este mesajul autorităților.

Continue Reading