vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bancu poate să stea liniștit: Camora nu e printre preferații lui Rădoi

Fotbalistul celor de la CSU Craiova, Nicușor Bancu, a fost criticat după meciurile naționalei României cu Irlanda de Nord și Austria. Olteanul este folosit de ceva timp pe postul de fundaș stânga, chiar dacă el este la bază extremă, un mijlocaș tehnic, căruia îi place să înscrie.
Cosmin Contra și, mai nou, Mirel Rădoi i-au arătat încredere lui Bancu și i-au oferit postul de titular, în ciuda vocilor ce au spus în mod repetat că nu este potrivit pentru acea poziție. După ultimele jocuri ale naționalei, mulți l-au propus pe Camora sub tricolor, pentru că fotbalistul celor de la CFR Cluj a devenit român cu acte în regulă. Se pare că Mirel Rădoi nu se lasă convins așa de ușor și a avut un mesaj pentru apărătorul clujenilor.
„Trebuie să își termine toate probleme pe care le are din punct de vedere juridic. După aceea vom vedea dacă continuă evoluțiile bune la echipele de club. Eu l-am văzut la un post de televiziune unde a început să cânte imnul, asta înseamnă că data viitoare îl vom vedea că spune că e titular deja și lucrurile astea nu-mi plac. Deocamdată nu a venit la echipa națională. Mie îmi plac lucrurile mult mai serioase. Ca să poată face parte din grupul ăsta, trebuie să continue la fel de bine ca până acum. Altfel, indiferent de ce personalitate are, cât de bun e ofensiv, defensiv, dacă nu continuă evoluțiile bune, nu va putea face parte din lot. Din punct de vedere psihologic ar putea cu Islanda, da, ar putea, a jucat în multe partide cu miză”, a declarat Mirel Rădoi, la PRO X.
Ioan Andone are o părere bună despre Camora, dar nu l-ar scoate din joc nici pe Nicușor Bancu: „Bancu e un jucător mai ofensiv. Camora are experienţă, trofee, meciuri în cupele europene. E un jucător care evoluează constant 30-35 de meciuri pe sezon. Faza de apărare o face mai bine decât Bancu. Dacă ar fi după mine, da, l-aș convoca. Am şi avantajul de a-l cunoaşte. Am lucrat cu el, am câştigat două campionate împreună, ştiu ce poate. Şi atunci eu l-aş lua. E român, nu se mai întoarce în Portugalia. Pe postul ăla îl ai doar pe Bancu. Şi nu ai un al doilea jucător care în anumite meciuri trebuie să îţi facă mai mult faza defensivă. Camora şi faza de atac o face, dar, în opinia mea, sub Bancu, pentru că jucătorul Craiovei are o calitate mai bună acolo. Regula U21 o forţăm pentru echipa naţională de tineret şi pentru viitor. Nu forţăm pentru echipa naţională mare. O grămadă de ţări au naturalizat jucători. Au naturalizat de proşti?! Nu. Pe postul ăla mai e Ştefan, care poate să fie o soluţie în viitor, dar nu la meciuri decisive”, a spus Ioan Andone, la Telekom Sport.
Dumitru Dragomir se teme ca echipa națională să nu îl piardă pe Bancu, pentru că dacă Mirel Rădoi ar reuși să-i îmbunătățească jocul defensiv, tricolorii ar avea mult de câștigat: „Vreau să îi mai transmit lui Mirel să aibă grijă de Bancu că nu vreau să îl pierdem. Mulți îl vor critica după prestația din Austria, dar să știți că el nu este un fotbalist rău. Bancu este mai mult un mijlocaș de meserie stânga, iar în meciurile de acasă chiar ne este util pe faza de construcție. Dacă Mirel o să reușească să îi îmbunătățească jocul lui Bancu și pe apărare, atunci vom avea și mai mult de câștigat. Dar vreau să îi lăsăm pe băieții ăștia să se pregătească în liniște, nu să sărim pe ei”, a spus Dragomir.
Andone și Dragomir nu au fost singurii care au vorbit despre evoluțiile lui Bancu. Marius Șumudică și-a dat și el cu părerea: „În primul rând, contează valoarea jucătorului şi nu unde a fost născut. Bancu nu poate juca fundaş stânga în sistemul de patru apărători, nu poate! A pierdut şi din valenţele tehnice în ultimul timp, probabil e şi o presiune asupra lui. A ajuns, săracul, de 2-3 ori şi a dat nişte centrări de i-a lovit pe poliţiştii ăia din tribună. Cred că o să mă urască băieţaşul ăsta de cât timp spun, de un an de zile”, a declarat Marius Șumudică.
În ultima partidă de Liga 1 în care a jucat Nicușor Bancu, Viitorul – CSU Craiova, apărătorul stânga a reușit să înscrie în poarta constănțenilor și, la finalul meciului, a avut un mesaj pentru contestatari.
„Nu, nu m-au dezamăgit criticile, nu am cum să contrazic «specialiștii». Ei sunt numărul 1, mai ales că au jucat fotbal foarte mult. Îi las să își dea cu părerea. Unii au jucat fotbal în fața televizorului. S-a văzut că astăzi iar am fost foarte slab. Mă bucur să fiu așa și să continui la echipa mea cum pot mai bine. Îi dedic golul tatălui meu, e ziua lui, dar și mie, că vine ziua mea în curând”, a declarat Nicușor Bancu.
Nici Camora nu este preferatul tuturor, dar acesta este conștient că nu poate fi pe placul fiecărui român. În urmă cu o săptămână, jucătorul a vorbit despre situația lui: „Eu știam de la început că atunci când o să fiu cetățean român o să vină această chestiune. Eu respect orice opinie. Doamne ajută suntem într-o țară în care putem să ne exprimăm liber. Îmi place de Florin Prunea că a fost sincer, dar nu putem uita o chestie: în acest moment eu sunt român și am aceleași drepturi ca orice român. Pot să și votez. Dar nu mă supăr pe nimeni. Știam că vine acest moment în care vor fi oameni împotrivă. Depinde de performanța mea și apoi de antrenor”, a spus Mario Camora.

Politica