sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cine-i ia locul lui Bergodi! Iordănescu, vis interzis!

După cea mai mare umilință din istoria fotbalului craiovean, orice antrenor și-ar fi dat demisia de onoare

Catastrofa de la Tbilisi ar fi trebuit să facă valuri înalte la clubul lui Rotaru, care, dacă va câștiga bătălia pentru palmares cu Mititelu și va dovedi că este continuatorul Craiovei Maxima, va adăuga meciul rușinii din Georgia, cu Lokomotiv, performanțelor din anii 70-80: victorii cu Fiorentina, Kaiserslautern, Leeds.
Pentru a da cu buretele peste umilința de joi, în condițiile în care Bergodi nu și-a prezentat demisia de onoare, Rotaru va trebui să caute repede înlocuitor. Lista e lungă, dar patronul va trebui să aleagă cu grijă pentru a nu comite o nouă eroare. Edi Iordănescu este în capul acesteia, mai ales că au mai existat tatonări în cel puțin două rânduri, dar nu s-au concretizat. Și acum, curtea ce i-o va face CSU lui Edi s-ar putea să nu aibă sorți de izbândă, dat fiind că antrenorul e în negocieri avansate cu un club din spațiul arab.
O altă soluție la îndemâna patronului e reinstalarea lui Corneliu Papură, deși e greu de crezut că patronul poate să treacă peste episodul din primăvară, când, în urma unui conflict cu doctorul Stamatescu, antrenorul s-a retras de la cârma echipei.
Eugen Neagoe, liber de contract, e o altă variantă. Avantajele principale: e oltean, iar toate echipele pe care le-a antrenat au jucat un fotbal plăcut. Neagoe a fost atâția ani secundul lui Piți, așa că a avut de unde să învețe.
Deși riscantă, având în vedere că s-ar afla în premieră la conducerea tehnică a unei echipe, ar fi o lovitură de imagine instalarea lui Gică Craioveanu. În luna mai a acestui an, Grande s-a autopropus: „Domnul Rotaru a spus că voi intra în procesul de obținere a licenței PRO? Nu este adevărat! Vă anunț că eu am licența PRO de trei ani. Am făcut școala acolo unde au făcut-o Guardiola, Luis Enrique, Scaloni, selecționerul Argentinei, ați auzit de ei? Glumesc! Am fost coleg de generație la școală cu Redondo, Valeron, cam «pușcărie» de fotbaliști și ăștia, nu? Glumesc din nou. Voiam doar să vă informez de licența mea PRO. Eu mă simt pregătit să preiau Craiova, dar voi credeți că eu mă bag în seamă aiurea? Dacă nu sunt dorit nu îmi place mă bag în seamă. Aștept să văd și eu dacă o să mi se propună ceva! Aștept de când am luat licența PRO să devin antrenorul echipei mele de suflet”.
O variantă surpriză ar fi punerea pe banca CSU a fostului antrenor de la FCU Craiova. De altfel, în trecut, Rotaru a negociat cu Napoli, care a fost pentru câteva ore antrenorul Craiovei. De ce nu ar încerca o lovitură în ceea ce privește rivalitatea dintre cele două cluburi din oraș și să-i propună banca lui Trică. Mai ales că Eugen Trică a fost destul de abil în trecut, spunând: „Eu m-aş bucura din suflet ca ”U” din Liga 1 să câştige campionatul. Noi, la fel, să dea Dumnezeu să promovăm în acelaşi sezon şi, de ce nu, să ne bucurăm împreună, ei pentru câştigarea campionatului, noi pentru promovare şi suporterii la fel, asta îmi doresc. Din punctul nostru de vedere, e pace la Craiova. Noi vorbim şi cu patronul Craiovei, am prieteni la cealaltă Universitate. Putem sta liniştiţi să bem un suc, să povestim, fără probleme”, spunea Trică în iulie 2019.

Politica