Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Craioveanul condamnat pentru contrabandă cu țigări și arestat pentru dare de mită rămâne după gratii

Publicat

pe

Curtea de Apel Craiova a respins, la sfârșitul săptămânii trecute, contestația contrabandistului cu țigări arestat preventiv pentru dare de mită, astfel că bărbatul rămâne în spatele gratiilor. El a fost prins încercând să-l mituiască pe polițistul care îl cercetează cu 500 de euro, pentru a-l favoriza în dosar. În luna martie, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat definitiv la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru contrabandă.

Reamintim că, potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție (DGA), ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, au realizat vineri, 21 august 2020, prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 54 ani, în timp ce oferea suma de 500 euro unui ofițer de poliţie, pentru a-l favoriza într-un dosar în care îl cerceta pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări.
„În fapt, la data de 23.07.2020, cu ocazia unui control efectuat la un magazin din zona Piața Gării din municipiul Craiova, o echipă de control formată din ofițeri de poliție din cadrul I.P.J. Dolj – S.I.C.E. a descoperit mai multe pachete de țigări netimbrate, sens în care administratorul i-a promis suma de 300 euro unuia dintre ofițerii de poliție pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în instrumentarea dosarului penal având ca obiect săvârșirea infracțiunii de contrabandă și pentru a-l favoriza ulterior în scopul continuării acestui gen de activități ilicite.
Ofițerul de poliție a refuzat propunerea administratorului societății, a sesizat, prin formularea unui denunț, unitatea de parchet competentă și a întocmit actele de constatare a infracțiunii.
Pentru a se asigura că va primi o soluție favorabilă în dosarul penal și că își va putea continua activitatea ilicită, făptuitorul a insistat să se întâlnească cu ofițerul de poliție în data de 21.08.2020, ocazie cu care i-a remis polițistului suma de 500 euro în scopul menționat.
Administratorul societății a fost prins în flagrant, imediat după ce a dat suma de 500 euro ofițerului de poliţie, iar în urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reținerea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită”, se arată în comunicatul DGA. Pe 22 august a fost prezentat Tribunalului Dolj, instanță care a dispus cercetarea acestuia în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile: „În baza art. 226 Cod proc pen raportat la art. 223 alin 2 din Codul de procedură penală, art. 202 alin 1, 3 şi 4 lit e Cod procedură penală admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Bancă Gheorghe pe o durată de 30 zile, începând cu data de 22.08.2020 până la 20.09.2020 inclusiv. Respinge cererea de luare a măsurii arestului la domiciliu formulată de inculpat prin apărător. În baza art. 230 Cod proc pen dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 22.08.2020”.
Inculpatul a făcut contestație, iar vineri, 28 august a.c., Curtea de Apel Craiova i-a respins contestația, astfel că rămâne în spatele gratiilor. Este aceeași instanță care, în luna martie a acestui an, l-a condamnat definitiv pe Gheorghe Bancă la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru contrabandă cu țigări, într-un dosar în care acesta a și fost arestat.

Continue Reading