sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stadionul de Atletism, inaugurat

Mai multe personalităţi ale sportului românesc au venit la Craiova pentru a lua parte la inaugurarea Stadionului de Atletism, o investiție de peste 45 milioane lei, făcută de autorităţile locale.

Evenimentul de inaugurare a avut loc marţi seara, iar, între alţii, la acesta au luat parte Gabriela Szabo, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru, Natalia Andrei, Mihai Covaliu – preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Paula Ivan, Maricica Puică.

“Primăria Craiova a considerat că performanța trebuie încurajată și răsplătită, și astfel, am construit cea mai frumoasă și una dintre cele mai mari arene de atletism din România, ce va putea găzdui inclusiv competiții europene de categoria WORLD ATHLETICS (IAAF): II. Sunt două piste gata de folosire – una la standarde competiționale, de 400 metri, dar și cea de warm-up, fiecare cu instalație de nocturnă separată. Sistemul audio de înaltă fidelitate va oferi ambientul necesar celor care vor evolua pe terenul de competiții. Toate materialele și instalațiile sunt noi și vor utila nu doar pista mare, ci și pista de warm-up, iar vestiarele și cabinele sunt pregătite pentru sportivi și membrii echipelor”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La eveniment a luat parte şi fostul primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Ea a afirmat că obiectivul este: „cel mai frumos stadion de atletism din România, cel mai bine dotat, singurul stadion doar de atletism din România şi singurul care poate să găzduiască competiţii internaţionale. Cred că atleţii craioveni care s-au chinuit foarte mult în aceşti ani prin parcuri, prin grădinile Craiovei ca să se antreneze îşi dau seama că a meritat această aşteptare, pentru că noi, după demolarea pistei de atletism de pe Stadionul ‘Ion Oblemenco’, le-am promis tuturor că vom avea un stadion de top, ceea ce iată că se întâmplă. Credem că acesta va revitaliza atletismul într-o zonă cunoscută pentru marii atleţi pe care i-a avut”.

Fosta mare atletă Gabriela Szabo a apreciat drept o „bijuterie” stadionul. „Până acum recent nimic nu s-a mai construit în România, aşa că este o mare bucurie pentru noi atleţii să vedem astăzi această bijuterie unde sportivii din România pot să vină aici să se pregătească. Noi astăzi ne bucurăm de normalitate. Cred că aceasta ar trebui să fie normalitatea la nivel de România şi să mergem peste tot şi să vedem stadioane construite, piste de atletism să fie acolo unde trebuie, să fie iar atleţii să aibă unde să se pregătească pentru marile competiţii ale lumii”, a spus Szabo.

Stadionul are zonă de antrenament, zonă de concurs, dar şi o clădire principală compartimentată în patru corpuri, cu dotări moderne pentru sportivi, arbitri şi media, necesare desfăşurării competiţiilor omologate internaţional. Sistemul de iluminat al nocturnei este unul de ultimă generaţie, fiind dimensionat să asigure iluminatul unei competiţii televizate. Clădirea principală a gradenelor (Corpuri A, B, C, D) are peste 5.000 de locuri pentru spectatori.

Valoarea totală a lucrărilor de execuţie este de 46.518.437,56 lei cu TVA, iar investiţia a fost suportată din bugetul local.

Politica