Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Protestele continuă în Belarus! Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă și au strigat „Libertate!”

Publicat

pe

Zeci de mii de oameni s-au adunat duminică în centrul capitalei Minsk, pentru a contesta realegerea lui Alexandr Lukaşenko și pentru a cere organizarea unui nou scrutin. După alegerile prezidențiale din 9 august, oamenii care se opun actualului lider au ieșit zilnic în stradă.

Fluturând drapele în alb şi roşu, culorile mişcării de contestare, mulţimea s-a adunat în Piaţa Independenţei şi pe străzile din jur, strigând în cor sloganuri ca „Libertate!”, relatează Agerpres.

Media şi conturi ale serviciului de mesagerie Telegram apropiate de opoziţie vorbesc despre peste 100.000 de protestatari în capitala Belarusului pentru a doua duminică la rând.

Alexandr Lukaşenko a plasat trupe militare în alertă maximă la granița de vest și a acuzat NATO că-și întărește prezența la granița Belarusului. Alianța Nord-Atlantică a negat Afirmația despre care a spus că nu are niciun fundament.

El a anunţat sâmbătă că va închide fabricile unde au avut loc proteste şi a sugerat că muncitorii participanţi la aceste acţiuni vor fi concediaţi, potrivit Reuters.

În ultimele două săptămâni, zeci de mii de demonstranţi au ieşit pe străzile din Minsk şi din alte oraşe din Belarus pentru a protesta contra realegerii controversate a lui Lukaşenko, în vârstă de 65 de ani, în funcţia de preşedinte la scrutinul de la 9 august.

Unii muncitori din mai multe fabrici din Belarus s-au alăturat protestelor.

Lukaşenko a negat că ar fi fost comise fraude la alegeri, aşa cum acuză opoziţia.

Continue Reading