Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Ministrul Sănătății: ar trebui să nu mai înregistrăm creșteri abrupte în perioada următoare

Publicat

pe

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, marți, că, potrivit estimărilor, numărul de noi cazuri de infecții cu COVID-19 ar trebui să nu mai înregistreze creșteri abrupte în perioada următoare, dar, în acest sens, a reluat apelul adresat populației să repecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică. În plus, Tătaru consideră că prelungirea stării de alertă este necesară.

„Sper să rămânem în jur de 1.200 (cazuri noi confirmate – n.r.), după estimările noastre ar trebui să ne așezăm într-un platou, chiar dacă vor mai fi acei dinți de fierăstrău pe care i-am mai trăit în luna mai, al platoului, înainte de a începe căderea. Dar să nu ne lăsăm în această bază, regula este respectarea precauțiilor. În măsura în care nu vom avea o transmitere acentuată, atunci va începe să scadă și numărul de cazuri”, a spus Nelu Tătaru, pentru Libertatea.

Potrivit lui Nelu Tătaru, sunt în continuare 17 județe care prezintă un trend ascendent al numărului de cazuri: 7 din Transilvania, 7 și Munteniași 3 din Moldova.

„Să ne obișnuim să trăim cu acest virus, chiar dacă va fi într-o transmitere subliminală o perioadă mai lungă. Ține doar de noi cum îl gestionăm”, a conchis Nelu Tătaru.

În ceea ce privește începerea anului școlar, Nelu Tătaru a reluat mesajul conform căruia autoritățile au intenția ca elevii să se întoarcă la școală în mod normal.

În ceea ce privește măsura stării de alertă, care expiră în această săptămână, Nelu Tătaru a declarat: „În acest context, propunerea mea ca ministru al Sănătății și a INSP-ului este de a prelungi. Rămâne ca CNSU, cu domnul prim ministru Orban să decidă dacă da sau nu prelungim această stare de alertă, noi considerăm necesară în acest moment, încă 30 de zile”.

Continue Reading