vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România U21 a învins Farul Constanța cu 6-0

La debutul lui Adrian Mutu, România Under 21 s-a impus cu 6-0, la Mogoșoaia, într-o partidă de pregătire disputată cu Farul Constanța, formație din Liga 2. Adrian Mutu a dorit să aibă un stagiu de pregătire cu o lună înainte de debutul oficial pe banca României U21. Timp de 3 zile, la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, noul selecționer al reprezentativei de tineret a lucrat intens din punct de vedere tactic, încercând să își impună filosofia de joc.
Chiar dacă au lipsit 12 dintre tricolorii convocați inițial, plus Itu, menajat, România a controlat jocul încă de la început, iar la pauză a condus cu 2-0. Golurile au fost reușite de Andrei Chindriș, din apropiere, după o lovitură de colț, și de Valentin Costache, șut din unghi, din interiorul careului. La pauză, Adrian Mutu a efectuat toate înlocuirile, trimițând pe teren 7 jucători noi față de formația de start. România U21 a continuat să conducă jocul și golurile au curs în poarta constănțenilor. Mai întâi Ganea a reușit dubla, iar apoi George Cîmpanu, aflat la debutul său în tricoul naționalei U21, l-a imitat. S-a terminat 6-0 pentru România U21, iar în septembrie urmează dubla cu Finlanda și Malta.
Adrian Mutu s-a bazat pe: 23. M. Popa (12. Duțu, 46) – 2. Haruț (22. Al. Vodă, 46), 15. Chindriș (13. Screciu, 46), 6. Ghiță-cpt (18. D. Ciobotariu, 46), 3. Opruț (17. Velisar, 46) – 20. A. Ciobanu, 14. M. Marin (5. Băluță, 46), 8. Casap – 10. Cîmpanu, 21. V. Costache (9. G. Ganea, 46), 7. Petrila.
„A fost un stagiu de pregătire foarte util, am avut posibilitatea de a lucra cu jucătorii, de a ne cunoaște. Doresc să le mulțumesc tuturor cluburilor care ne-au oferit jucătorii pentru această acțiune, mă bucur că am găsit susținere. În același timp, am înțeles și situația cluburilor care au dorit să păstreze jucătorii. Băieții s-au comportat exemplar, au dat totul la antrenamente și știu că nu le-a fost ușor, au avut o perioadă extrem de încărcată în ultimul timp, au jucat și din trei în trei zile. Cu toate că a fost un meci de pregătire, au tratat partida cu seriozitate maximă! Rezultatul nu este important, ceea ce m-a bucurat a fost atitudinea lor. Avem o generație bună, niște copii talentați și trebuie să avem grijă de ei pentru că pot crește mult valoric. Suntem cu toții foarte motivați să ne calificăm din nou la EURO 2021 și vom da totul pentru a realiza acest lucru. Am avut emoții la primul meci pe banca echipei naționale și abia aștept să ascult din nou imnul de la nivelul gazonului. Nu există onoare mai mare decât aceea de a lupta pentru România!”, a spus selecționerul naționalei de tineret a României.

Politica