sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova a ratat un moment istoric! Bergodi: „Nu e o problemă că am pierdut titlul!”

Antrenorul italian nu a reușit să gestioneze finala campionatului și nu a manifestat nici un regret, arătându-se mulțumit cu performanța realizată pe banca oltenilor

CSU Craiova a fost surclasată la toate capitolele în meciul cu CFR Cluj, tehnic, tactic, dar cel mai important rămâne rezultatul: 1-3. Nistor a deschis scorul cu un eurogol: șut din drop de la 25 de metri, însă Vinicius și Deac au întors soarta partidei și a punctelor. Fundașul brazilian care va împlini într-o săptămână 36 de ani, despre care Mateiu recunoștea la final: „e mondial, sper să plece cât mai repede din România”, a egalat din centrarea lui Deac. După pauză decarul clujenilor a furnizat un nou asist, de data asta pentru Boli. În finalul reprizei, Vinicius a fost faultat în careu, iar Deac a închis tabela și a năruit visul echipei craiovene.
Jucătorii au părut dărâmați după meci, nu și antrenorul Bergodi, care a spus: „Nu e un moment incomod sau dificil. Trebuie să știm să pierdem. Nu e problemă că am pierdut titlul. Am dat speranță până la ultimul meci unui întreg oraș, întregii Oltenii. Au fost mai buni, au câștigat. Punctul forte al CFR Cluj l-a reprezentat fazele fixe. Al doilea gol care l-am luat ne-a tăiat picioarele. Noi am făcut o minune până a ajunge la ultimul meci. Trebuie să le mulțumim băieților. Am început bine. Dar când am fost egalați s-a văzut frică, nu eram obișnuiți, nu mai jucam pe jos, am aruncat mingi pe sus. Nu era modul nostru de a juca. Băieții erau dezamăgiți, dar le-am zis să țină capul sus. A venit și domnul Rotaru. Ceea ce au făcut băieții e mare lucru. Eu cred că am dat o speranță mare, să ajungi în ultimul meci să joci cu trofeul pe masă contra CFR. Fotbalul e un sport competitiv, asta e. Ei au o echipă experimentată. Am făcut o greșeală la al doilea gol și ne-au tăiat elanul”.
După meci, Rotaru a intrat în vestiarul echipei. Gică Craioveanu a dezvăluit mesajul patronului către jucători: „Niciodată nu l-am văzut așa decis să continue. Să dea iluzii și speranțe publicului. Eu cred că va continua și că va face eforturi mari să se bată la titlu. Le-a spus: capul sus, ne-ați dat iluzie, speranță, până în ultima clipă”.

CSU Craiova – CFR Cluj 1-3
Au marcat: Nistor 9 / Vinicius 36, Boli 56, Deac 77
CSU Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, Vătăjelu – Nistor, Mateiu (75 Ivanov), Cicâldău – Bărbuţ (59 Ivan), Koljic, Mihăilă (75 Baiaram). Antrenor: Cristiano Bergodi.
CFR Cluj: Arlauskis – Burcă, Vinicius, Boli, Camora – Itu (64 Hoban), Bordeianu (84 Luis Aurelio), Deac – Omrani (84 Pereira), Rondon (64 Costache), Joca (7 Chipciu). Antrenor: Dan Petrescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica