sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Primul caz de COVID-19 la Spitalul din Schitu Greci

În weekend s-a înregistrat primul caz de coronavirus la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci. Este vorba de unul dintre bolnavii internați în unitatea medicală. După depistare, a fost deschisă o anchetă epidemiologică.
Cei 23 de pacienți de la Spitalul Schitu Greci și 20 de angajați au fost testați de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt la COVID-19, scrie Evenimentul de Olt.
Potrivit datelor oferite de reprezentanții spitalului, o femeie de 73 de ani, bolnavă internată în Spitalul de Psihiatrie Cronici, este primul caz de COVID-19 raportat aici.    
„În data de 31 iulie a fost trimisă, cu serviciul 112, o pacientă în vârstă de 73 de ani, cu sindrom febril și insuficiență respiratorie acută. Aşteptând rezultatul testului, s-a luat decizia ca toți pacienții, contacți cu aceasta, să fie izolați în pavilionul 6, pavilion pregătit cu saloane tampon. În seara zilei de 1 august, am fost informați de DSP că pacienta este confirmată pozitiv. În urma acestui rezultat, comitetul director s-a deplasat la unitate, pentru a organiza activitatea de testare a pacienților contacți, precum și a personalului”, a declarat Mariana Marcu Leanca, directorul medical și purtătorul de cuvânt al unității medicale.
Duminică, 2 august, au fost testați 23 de pacienți și 20 de angajați de la Spitalul Schitu Greci.
„În prezent, aşteptăm rezultatele testelor și continuăm respectarea cu strictețe a recomandărilor epidemiologice în vigoare obligatorii în prevenirea răspândirii COVID-19, luând toate măsurile necesare în acest sens”, a specificat reprezentantul spitalului.

Politica