vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alexandru Rafila a explicat cum puteți evita purtarea măștii de protecție în spațiile deschise

Reprezentantul României la OMS a explicat cum putem evita purtarea măștii de protecție în spațiile deschise, mai ales în contextul în care țara se confruntă cu un val de căldură.

Alexandru Rafila a precizat că soluțiile pe care le putem implementa pentru a evita purtarea măștii de protecție în spațiile deschise, mai ales atunci când este cald, este păstrarea distanței de un metru și jumătate față de celelalte persoane, precum și evitarea intervalelor orare aglomerate dintr-o anumită zonă, potrivit Digi24.

„Dacă putem ține distanța de un metru jumătate nu trebuie să folosim masca în exterior. Când mergi la piață, de exemplu, intervalul orar când este aglomerat poate fi evitat, așa că poți merge când nu e aglomerat. Nu există această utilizare a măștii decât atunci când nu poți respecta distanța de siguranță. Asta este filosofia”, a explicat Alexandru Rafila.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, acesta a punctat că oamenii ar trebui să poarte masca din reflex, nu din obligație. În plus, reprezentantul României la OMS a explicat că purtarea măștii în spații deschise nu este o măsură luată doar de România și că oamenii trebuie să fie informați cu privire la acest aspect.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat, după şedinţa de guvern de miercuri, că administratorii sau proprietarii spaţiilor publice deschise vor trebui să afișeze într-un loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Politica