vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incendiu izbucnit la o butelie, într-un apartament din Severin

Pompierii mehedințeni au intervenit, miercuri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o butelie, într-un apartament al unui bloc de pe strada Dr. Victor Babeș, din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Din fericire, incendiul anunțat la timp de proprietar, a fost stins imediat de pompieri, fără a produce pagube materiale. Proprietarul, însă, a suferit arsuri de gradul II la nivelul brațului, în încercarea de a scoate butelia din locuință.

Bărbatul a fost transportat la spital, după ce paramedicii SMURD i-au acordat primul ajutor medical.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„A fost o situație în care se poate spune că proprietarul a avut noroc, însă, nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce adevărate tragedii, atunci când cetățenii aleg să încalce regulile, aceștia riscând să-și piardă viața și punând în pericol persoanele apropiate, dar și colocatarii”, au transmis reprezentanții ISU Mehedinți.

Pentru a evita situaţiile în care, din cauza nerespectării măsurilor de utilizare a buteliilor, persoanele implicate pot fi grav afectate, pompierii fac apel apel la cetățeni să verifice etanșeitatea buteliei, numai cu emulsie formată din apă și săpun, fiind interzisă folosirea flăcării.

Totodată, pentru o exploatare în siguranţă, utilizatorii trebuie să menţină deschis robinetul buteliei doar pe timpul utilizării acesteia şi să-l închidă, imediat după ce nu mai folosesc mijlocul de preparat hrana.

În cazul în care sesizează miros de gaz în încăpere, să nu folosească iluminatul sau surse de aprindere, să deschidă ferestrele pentru aerisire şi să închidă robinetul buteliei.

Politica