sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alertă ”roșie” în Tokyo din cauza epidemiei de COVID-19

Tokyo a ridicat alerta la nivel „roşu”, cel mai înalt din sistemul japonez, după ce cazurile noi zilnice de infectare cu coronavirus au atins un nivel record.

Guvernatorul Tokyo, Yuriko Koike, a descris situaţia din capitala japoneză drept „destul de severă”, scrie ShanghaiDaily.com.

Experţii din domeniul sănătăţii spun că infecţiile în rândul tinerilor şi cazurile asimptomatice cresc în Tokyo.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, frontierele ţării rămân închise. Japonia refuză intrarea pe teritoriul său pentru non-japonezi din mai mult de 100 de ţări, inclusiv străini cu statut de rezident permanent în Japonia.

Totuşi, autorităţile au lansat o campanie de încurajare a turismului intern, o iniţiativă care a suscitat temeri cu privire la răspândirea coronavirusului în arhipelag.

Japonia a raportat 288 de noi cazuri de infecţii cu COVID-19 şi două decese în ultimele 24 de ore. Numărul total al cazurilor a ajuns la 22.508, iar decesele la 984, scrie Digi24.

Potrivit cifrelor oficiale, Japonia este una dintre ţările care au făcut cele mai puţine teste pentru COVID. La o populaţie de peste 126 milioane de locuitori, au fost realizate până acum 586.000 de teste.

Politica