miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Româncă diagnosticată cu COVID-19, spitalizată în Grecia

Se înmulțesc cazurile de COVID-19 în rândul românilor care merg în Grecia. Presa elenă a semnalat miercuri două noi cazuri. Este vorba de o româncă de 60 de ani, internată acum într-un spital din Atena, și de un turist român în Corfu, scrie Digi24.

Pacienta internată în spital venise în vizită la fiica sa, care lucrează în Grecia, în apropiere de Atena. Românca a trecut granița pe la Promachonas, a făcut testul aici și acesta a fost negativ.

După câteva zile, însă, femeia a prezentat simptome de infectare cu coronavirus, a mers la un spital local, i s-a făcut testul și acesta a ieșit pozitiv. Femeia a fost internată în spital, dar pentru că starea sa nu era foarte bună, a fost transferată la un spital din Atena.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cel de-al doilea caz semnalat miercuri de presa din Grecia este al unui turist din Corfu, în vestul Greciei. Românul a fost plasat în carantină, alături de soția sa, despre care nu știm momentan dacă a fost infectată la rândul ei.

Până acum, cel puțin 7 români aflați în Grecia au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Astfel de cazuri sunt însă și printre turiști de alte naționalități. Îngrijorate de această evoluție, autoritățile elene pregătesc noi măsuri în Grecia, pentru a se proteja de „cazurile importate”.

Politica