vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Darius Vâlcov a rămas fără titlul de doctor. Ministrul Monica Anisie a semnat ordinul de anulare

După Ponta, Vâlcov rămâne și el fără titlul de doctor pe motiv de plagiat. Ministrul Educației a declarat, marți, că a semnat ordinul prin care fostului ministru Darius Valcov i-a fost anulat titlul de doctor. „Da, astăzi am semnat acerst ordin. Motivul este tot plagiatul”, a declarat Anisie.

În luna aprilie, Comisia de lucru a CNATDCU a ajuns la concluzia că, aproximativ 50 de pagini, reprezentând 23% din teza de doctorat a lui Darius Vâlcov reprezintă preluare integrală sau parțială din alți autori.

Este vorba despre teza de doctorat „Perfecționarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană” elaborată și susținută în anul 2008 de Darius Vâlcov la Academia de Studii Economice din București. Experții au descoperit că această include texte copiate din alți autori fără că acestea să fie citate conform normelor academice și fără a indică sursă, peste 80 de pagini, scrie realitatea.net

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și Victor Ponta a rămas marți fără titlul de doctor în drept. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv cererea prin care fostul premier Victor Ponta a solicitat anularea ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras în anul 2016 titlul de doctor în drept.

Pe 1 august 2016, ministrul Educaţiei la acea vreme, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept în cazul lui Victor Ponta.

Politica