Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Se redeschide maternitatea „Filantropia”

Publicat

pe

Maternitatea Spitalului Municipal „Filantropia” din Craiova se va redeschide din această săptămână. Maternitatea a fost închisă în primăvară, după ce autoritățile centrale au decis transformarea Spitalului „Filantropia” în spital suport pentru pacienții cu coronavirus, medicii fiind trimiși să lucreze la sediul din Sărari.
Managerul unității medicale, Liviu Radu, spune că unitatea medicală din Valea Vlăicii va primi paciente de miercuri. Acesta a afirmat că au fost făcute lucrări de modificare a circuitelor, iar Direcția de Sănătate Publică Dolj a eliberat avizul de funcționare. Aici vor ajunge și paciente care au Covid-19, însă pentru acestea există flux separat.
„Unitatea va fi deschisă atât pentru pacienții COVID sau supecți, cât și pentru cei non COVID. Avem structuri separate, cu circuite separate, deci nu vor fi probleme. Contextul epidemilogic, în privința gravidelor, ne permite să facem acest lucru. Am urmărit, în tot acest timp, numărul acestor categorii de paciente și am luat decizia aceasta”, a declarat Liviu Radu, managerul Spitalului „Filantropia”.
Potrivit acestuia, activitatea spitalului va fi reluată gradual și vor fi respectate normele pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Continue Reading