vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Podul Suspendat, gata în această vară

Podul Suspendat din Parcul „Nicolae Romanescu” va fi redat craiovenilor în această vară. Lucrările, realizate de Primăria Craiova, cu fonduri europene, au înregistrat unele întârzieri. Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a explicat că fiind vorba despre un monument istoric şi o lucrare dificilă care necesită avize de la Ministerul Culturii a fost greu de găsit un constructor. Acum se lucrează la tensionarea cablurilor.
„Perioada cea mai lungă, la care suntem acum este aceea de calibrare a tensionării cablurilor. Este un pod suspendat, are nişte cabluri, sunt patru cutii la cele patru capete ale podului, două de o parte, două de o parte, în acele cutii sunt capetele acestor cabluri, care au nişte şuruburi de tensionare. Există o singură firmă în ţară care este avizată să realizeze calibrarea acestor tensionări de cabluri şi cu care suntem la ora aceasta în lucru. Cred că mai durează o lună, o lună şi jumătate această lucrare care este foarte dificilă. Poate nu este atât de dificilă reglarea acestor cabluri cât ştampila de verificator. Acolo este un lucru la înălţime, oamenii trebuie să meargă în siguranţă. Nimeni nu îşi permite să sară peste o etapă sau să facă un lucru de mântuială”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.
Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a explicat că şi pardoseala amplasată iniţial pe pod a fost schimbată, după ce începuse să prezinte unele fisuri.

Politica