sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea: Beneficiarii de la Centrul de asistenţă Zătreni testaţi pozitiv, dar asimptomatici, rămân în centru

Beneficiarii din Centrul de asistenţă şi îngrijire Zătreni care au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, însă nu prezintă simptome specifice bolii vor rămâne în acest centru, sub supravegherea personalului medical şi în spaţii delimitate faţă de cei testaţi negativ.

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Vâlcea, citat de Agerpres, la Centrul de asistenţă şi îngrijire Zătreni, la finalul săptămânii trecute, au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus 28 de beneficiari. Dintre beneficiarii confirmaţi cu COVID-19, unul a fost transportat la o unitate sanitară din judeţul Vâlcea iar ceilalţi, asimptomatici, rămân sub supravegherea personalului medical mediu din cadrul centrului, coordonat de un medic de boli infecţioase de la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Decizia păstrării în centru a persoanelor testate pozitiv pentru COVID-19 a fost luată în urma triajului clinic efectuat de medici în specialitatea boli infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Vâlcea.

„De asemenea, o echipă din cadrul DSP Vâlcea s-a deplasat la Centrul de îngrijire şi asistenţă Zătreni, unde a făcut următoarele recomandări: asigurarea în regim de urgenţă a unui medic din cadrul DGASPC Vâlcea care să monitorizeze beneficiarii şi activitatea personalului sanitar mediu, delimitarea spaţiilor pentru beneficiarii pozitivi şi cei negativi; completarea personalului centrului; stabilirea activităţilor centrului în vederea diminuării riscului de răspândire a SARS-CoV-2; asigurarea personalului cu cantităţi suficiente de echipamente de protecţie adecvate îngrijirii beneficiarilor; asigurarea cu dezinfectanţi avizaţi de Ministerul Sănătăţii, continuarea testării atât a personalului, cât şi a beneficiarilor conform metodologiei elaborate de Institutul Naţional de Sănătate Publică – CNSCBT2”, se precizează în comunicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prefectura Vâlcea a mai informat luni că Spitalul Orăşenesc Horezu, desemnat spital suport COVID-19, a primit avizul Direcţiei de Sănătate Publică pentru a relua activitatea non-COVID. Spitalul din Horezu va rămâne în continuare spital suport COVID-19, pentru persoanele confirmate pozitiv fiind alocat un etaj al unităţii, cu acces separat faţă de restul secţiilor.

La Spitalul Horezu sunt internate nouă persoane testate pozitiv pentru COVID-19, dintre care patru persoane sunt asimptomatice şi cinci prezintă forme uşoare de boală. Spitalul are alocate 28 de paturi pentru pacienţi cu noul coronavirus.

Politica