vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Alţi trei candidaţi au obţinut media 10 la Bacalaureat

Mihnea Popeangă, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu, Mihaela Andrei , de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“, şi Adriana Moţa, de la Liceul Teoretic Novaci, au reuşit să obţină zece pe linie la Bacalaureat, după ce au depus contestaţii.

În prima fază, patru candidaţi obţinuseră media 10 la Bacalaureat, scrie Adevărul.

Adriana Moţa a absolvit liceul cu media generală 9,95. Ea a obţinut nota 10 la proba de la Limba Română şi Istorie, iar la Geografie a obţinut 9,80. „După examen, am discutat cu profesorul de la clasă şi dânsul a zis că a fost o lucrare foarte buna şi că se aştepta la nota maximă. După afişarea rezultatelor, fiind convinsă că nu am gresit, am hotărât că merită să depun contestaţie şi aşa am făcut”, a precizat Adriana Moţa. Adriana nu a făcut meditaţii pentru Bacalaureat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ea s-a pregătit mai mult acasă: „M-am pregătit individual şi m-am bucurat de implicarea profesorilor de la clasă“. Adriana vrea să studieze la Academia de Poliţie şi va susţine examen de admitere.

Mihnea Popeangă este cel de-al treilea elev de la CNTV care a obţinut media maximă la Bacalaureat. La Informatică şi Matematică a fost notat cu 10, iar la Limba şi literatura română a fost notat cu 9,70.

Mihnea a fost un participant obişnuit al olimpiadelor naţionale. În clasa a X-a s-a calificat la fazele naţionale ale olimpiadele de Informatică, Geografie şi Ştiinţele Pământului. La Informatică a reuşit să obţină medalia de argint, la Geografie şi Ştiinţele Pământului a fost premiat cu o menţiune specială. În clasa a XI-a, Mihnea a participat la olimpiada de Ştiinţele pământului, unde a obţinut tot o menţiune specială.

Politica