vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii vâlceni, cu ochii pe taxiurile pirat: 14 amenzi pentru transportul de persoane contra cost

O acțiune pentru verificarea legalității desfășurării transportului de persoane în regim taxi a fost desfășurată de polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea. Desfășurarea de forțe a avut drept scop eliminarea piraterie în domeniu și pentru respectarea prevederilor Legii 38/2003 privind efectuarea de activități de transport persoane contra cost în regim taxi.
Oamenii legii au controlat 123 de autovehicule, iar din cauza neregulilor descoperite, polițiștii au fost nevoiți să aplice 43 de sancțiuni contravenționale, 14 din acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind efectuarea de activități de transport persoane contra cost în regim taxi, sancțiuni cu o valoare de peste 9.000 lei.
Totodată, au fost legitimate 134 de persoane și au fost reținute 9 permise de conducere, dintre care 3 pentru alcool. În cadrul aceleiași acțiuni, polițiști au oprit pentru control pe raza comunei Dăești, o autoutilitară condusă de un bărbat de 52 de ani, din municipiu. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei, iar pe numele său au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 

Politica