sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Weekend plin pentru polițiști: șoferii fără permis sau băuți au ieșit pe străzile Gorjului

Polițiștii gorjeni au avut un weekend greu din cauza șoferilor iresponsabili. Câțiva dintre oamenii care au încălcat legea pe străzile județului nici nu sunt șoferi cu acte în regulă, fapt ce i-a determinat pe oamenii legii să-i sancționeze pe măsură.

La data de 20 iunie, polițiști din cadrul Postului de Poliţie Bolboși au identificat în flagrant delict, un tânăr, de 18 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ673, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Cu o zi înainte agenții din Mătăsari au identificat în trafic un bărbat, de 38 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 673/A, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană care nu deține permis de conducere.

Polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu au avut și ei bătăi de cap sâmbătă. Aceștia au depistat în trafic, un bărbat, de 43 de ani, din comuna Bălești, în timp ce conducea un autoturism, pe D.N. 67 Tămășești, din direcția Cornești – Târgu Jiu, a efectuat o depășire neregulamentară, intrând în coliziune cu un alt autoturism condus, în aceeași direcție de mers, de o tânără, de 20 ani, din aceeași localitate. În urma coliziunii au rezultat doar pagube materiale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, iar în cazul bărbatului a rezultat o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.

Duminică, un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din comuna Bâlteni, a fost oprit în trafic de polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni. Se pare că șoferul, în urma testelor efectuate, prezenta o concentrație de 0,83  mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, polițiști din cadrul orașului Târgu Cărbunești au depistat în trafic un tânăr, de 27 de ani, din orașul Țicleni, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Eroilor, din Cărbunești, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În cele trei cazuri s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană carese aflăsub influenţa alcoolului.

Oamenii legii din cadrul Biroului Rutier Târgu Jiu au depistat un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Curtea de Argeș, județul Argeș, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din luna mai. 

„Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.  În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană care nu deține acest drept”, transmite IPJ Gorj.

Politica