Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Bucureștean de 80 de ani, salvat de jandarmi pe muntele Muntinu Mic

Publicat

pe

Un bucureștean în vârstă de 80 de ani a fost găsit de jandarmii montani și salvamontiști pe muntele Muntinu Mic, în viață, după 5 ore de stat în ploaie și vânt puternic. Bărbatul a fost dat în căutare după ce soția acestuia le-a povestit unor turiști despre faptul că vârstnicul plecase în drumeție și nu a mai revenit.
„Un autoturism aflat pe marginea drumului, ploaia torențială, o doamnă singură și în vârstă care plângea în hohote au determinat un grup de turişti aflat în trecere pe traseul turistic Transalpina – zona Izvorul Tămăduirii, să oprească și să afle ce s-a întâmplat. Doamna le-a spus turiștilor că soțul dânsei, un iubitor al muntelui, a dorit să se îndepărteze puțin de autoturism pentru a se bucura în tihnă de peisaj și de aproximativ 2 ore nu mai sosise înapoi. Întrucât doamna avea o stare tensionată și telefonul descărcat, turiștii au decis să sune imediat la apelul unic de urgență 112”, povestesc jandarmii vâlceni.
Apelul care a alertat salvatorii a sosit în jurul orelor 13.00, iar după 3 ore de căutări amănunțite în zonele cu vizibilitate foarte redusă și prăpăstioase din împrejurimi, bătrânul rătăcit a fost găsit întins pe jos, epuizat și dezorientat, pe muntele Muntinu Mic, la 4 km de autoturism.
„Personalul salvamont i-a acordat primul ajutor şi pentru a-l proteja termic, jandarmii i-au oferit haina de serviciu. Momentul revederii cu soţia a fost unul emoţionant, atât pentru protagonişti, cât şi pentru salvatori. După ce le-au mulţumit pentru sprijinul acordat, cei doi soţi şi-au continuat traseul spre casă”, au mai spus reprezentanții Jandarmeriei Vâlcea.

Continue Reading