Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olt. Bărbat din Iancu Jianu, condamnat pentru jaf armat în Italia, prins de polițiștii olteni

Publicat

pe

Un oltean de 42 de ani, din comuna Iancu Jianu, condamnat pentru comiterea unui jaf armat în Italia, a fost prins duminică de polițiști în localitatea de domiciliu. Autoritățile judiciare italiene au emis pe numele lui un mandat european de arestare.
Bărbatul, în colaborare cu alte persoane, a furat mai multe bunuri dintr-o firmă italiană, prejudiciul adus fiind de 70.000 de euro, scrie Evenimentul de Olt.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, bărbatul a fost prins de o echipă formată din polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cei din cadrul Postului de Poliție Iancu Jianu, mascații de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmii de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt.
Autoritățile italiene din Vasto îl condamnaseră pe oltean la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de participare la un grup infracțional și jaf organizat sau armat.
„Persoana căutată, în complicitate cu alte persoane, a fost acuzată de furt calificat, în special de cupru și materiale electrice de la o firmă italiană, prejudiciul fiind de 70.000 euro. În timpul săvârșirii infracțiunii, mai multe case au rămas fără curent electric”, a spus reprezentantul IPJ.
Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Craiova, care a dispus reținerea lui pentru 24 ore. Acesta urmează să fie predat autorităților judiciare italiene în vederea răspunderii penale pentru fapta comisă.

Continue Reading