sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Turcia va fi deschisă pentru turism în mai multe etape

Turcia, una dintre destinațiile favorite ale turiștilor români, va fi deschisă pentru turism în mai multe etape, în funcție de acordurile care au fost deja semnate cu diverse state pentru efectuarea zborurilor reciproce.

Practic, turiștii români vor putea începe să călătorească în Turcia din 15 iunie, din punct de vedere al autorităților turce, a declarat pentru profit.ro Erdinc Adali, fostul directorul comercial al Christian Tour, grup pe care l-a părăsit în urmă cu câteva zile.

„România nu a declarat încă nimic oficial referitor la eliminarea restricțiilor de călătorii către Turcia, dar faptul că autoritățile turce au avansat această dată, probabilitatea este destul de ridicată ca un anunț similar să vină și din partea României„ a spus Erdinc Adali.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul turc al transporturilor și al infrastructurii, Adil Karaismailoglu, a declarat că Turcia a semnat acorduri bilaterale cu 40 de țări pentru reluarea zborurilor reciproce, iar acestea vor fi făcute în mai multe etape.

Astfel, din 10 iunie vor fi reluate zborurile între Turcia și Cipru, Bahrain, Grecia, Bulgaria si Qatar. România este în al doilea val, pe 15 iunie, alături de Austria, Germania, Cehia, Azerbaidjan, Croația, Hong Kong, Elveția, Japonia, Macedonia, Ungaria, Polonia, Serbia, Singapore, Slovenia și Tajikistan. Ministrul turc a spus că protecția sănătății pasagerilor este pe primul plan și că autoritățile turce au luat toate măsurile pentru protejarea sănătății turiștilor.

Potrivit lui Erdinc Adali, doar cu zboruri charter, anul trecut au ajuns în Turcia peste 260.000 de turiști din România.

spot_img
spot_img

Politica