vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grecia plătește cazarea turiștilor care se infectează cu coronavirus în vacanță

Grecia va plăti cazarea oricărui turist care, în timpul vizitei în această țară, va fi depistat pozitiv cu SARS-CoV-2. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al guvernului elen, Stelios Petsas.

„Am facut-o în trecut și o vom face în continuare. Ne așteptăm la mult mai puține cazuri, sau chiar niciunul, pentru ca țările europene din care așteptăm turiști au o situație epidemiologică în scădere”, a declarat Stelios Petsas, într-o conferință de presă.

Potrivit oficialului, scopul autorităților este să asigure protecția maximă pentru rezidenți și vizitatori. Din declarațiile purtătorului de cuvânt al Guvernului nu se înțele însă dacă Grecia va acoperi și cheltuielile cu mâncarea și medicamentele în cazul unei posibile infectări a unui turist cu virusul din China.

Policlinica Buna Vestire Craiova

O măsură similară a fost anunțată de Cipru săptămâna trecută. 

Măsurile stricte impuse de autoritățile elene au menținut scăzută rata infecției cu COVID-19, țara raportând numai 179 de decese provocate de coronavirus de la debutul pandemiei și până în prezent, potrivit Ministrului Sănătății.

Ca urmare a cifrelor înregistrate, autoritățile au decis redeschiderea, începânde de ieri, a școlilor primare, hotelurilor, sălilor de cinema în aer liber, curselor de golf și piscinelor publice.

Politica