Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olt. Accidentul în care a murit o tânără de 19 ani s-ar fi produs din cauza unei gropi neasfaltate

Publicat

pe

Un accident groaznic s-a produs pe 21 mai, în Olt. În urma lui, o fată de 19 ani a murit, la volan aflându-se chiar prietenul ei. Deși ancheta este încă în curs, proprietarul maşinii a publicat un mesaj în care povestește o versiune respinsă de către autorităţi.


Adriana Vîlcea, o tânără de 19 ani, şi-a pierdut viaţa joi, 21 mai 2020, pe drumul judeţean DJ 546A, între localităţile Schitu şi Şerbăneşti, în judeţul Olt. La volanul maşinii împrumutate de la un prieten se afla prietenul fetei, un tânăr de 20 ani. Băiatul a pierdut controlul maşinii în condiţiile unui carosabil umed, a pătruns pe contrasens, a lovit parapetul unui podeţ şi a ajuns cu maşina într-o vale. Fata a fost aruncată din maşină în urma impactului.  
În seara accidentului, tânărul şofer le-a spus poliţiştilor că ar fi încercat să evite impactul frontal cu o maşină care venea din sens opus şi care a intrat pe sensul său de mers în încercarea de a ocoli o groapă. Poliţiştii nu au putut identifica nicio maşină, iar martorul care a văzut accidentul  şi care s-a oprit, circulând şi el din sens opus, nu a confirmat varianta şoferului implicat în accident

„A trebuit să pierdem o viață ca să se asfalteze o groapă”
În weekend, Constantin Manu, prietenul şoferului, a postat o variantă a celor întâmplate, similară cu cea a tânărului de 20 de ani. Proprietarul mașinii a mai publicat și câteva poze de la locul accidentului.
„Iulian a evitat un accident frontal care putea lua şi mai multe vieţi. Vă puneţi măcar întrebarea de ce ziua următoare s-a asfaltat groapa de la locul accidentului? Ziua următoare. A trebuit să pierdem o viaţă ca să se asfalteze o groapă de un metru decopertată de aproximativ două luni. Mașina (n.r. – pe care a încercat să o evite şoferul) are o culoare gri şi era de caroserie medie, cum am spus, din păcate, nu pot să spun numărul de înmatriculare sau modelul”, a scris Constantin Manu pe Facebook.
Directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Olt (n. red. – CJ Olt este administratorul drumurilor judeţene), Cornel Motoi, a declarat pentru Adevărul că drumul unde s-a produs accidentul a fost asfaltat a doua zi pentru că e un drum aflat în lucru, asfaltarea fiind anunțată Poliției Rutiere din februarie.
„Drumul este semnalizat, şi la intrarea de la Brebeni, şi la intrarea dinspre Greci, e drum în lucru, drum cu limitări de viteză, pe 8 km. Drumul este cu marcaj rutier. Accidentul s-a produs la un pod în aliniament, drumul are şi marcaj axial, iar banda pe care circula el nu avea nicio problemă, era asfalt turnat, pentru că ei se duc cu un fir şi se-ntorc cu al doilea fir. Acum au venit cu reparaţie pe firul al doilea. Pentru că în ziua aia a plouat, n-au putut să toarne asfalt, vineri a plouat, au turnat sâmbătă. Faza că venea unul din faţă, că venea unul pe banda lui… Nu e urmă de frânare, nu e nimic-nimic-nimic. Acum, dacă era cineva care a greşit, nu oprea să vadă – «Bă, ce făcură oamenii ăia aici?»”, a declarat directorul din cadrul CJ Olt, Cornel Motoi. Lucrările de reparaţii sunt efectuate de firma CJ Olt, Olt Drum S.A..  
Ancheta în ceea ce priveşte accidentul este încă în curs. Șoferul va fi din nou audiat în momentul în care va fi externat.

Continue Reading