joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coronavirus. Focar la o secţie a SCJU Craiova

Update/ S-a luat decizia ca la aceasta sectie sa nu se mai faca internari. Pacientii aflati acum in sectie sunt tratati de personalul neinfectat.

SCJU Craiova a facut pana acum, din surse proprii, 870 de teste.

Şase asistente de la Secţia Chirurgie 3 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova au fost confirmate cu coronavirus în ultimele două zile, au precizat pentru Jurnalul Olteniei surse oficiale. Niciuna nu are simptome. La SCJU Craiova cadrele medicale sunt testate periodic. Doua dintre asistente ar fi luat virusul de la o colega. S-au intalnit intr-un cabinet si au stat de vorba fara a purta masca. Potrivit reprezentantilor spitalului, atunci cand au intrat in contact cu pacientii au avut permanent masca de protectie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până la sfârşitul săptămânii trecute, 14 cadre medicale din judeţul Dolj fuseseră confirmate cu coronavirus. La SCJU Craiova asistente medicale de la mai multe secţii au fost depistate pozitiv. La aceasta unitate medicală, din aprilie şi până acum au fost înregistrate 11 cazuri.

Potrivit Prefecturii Dolj, astăzi, situația epidemiologică a județului se prezintă astfel:

– 3325 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu

– 129 de persoane se află în carantină

– 2.766 de persoane au ieșit din carantină

– 14.254 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu

– 155 de persoane vindecate

– 207 persoane confirmate pozitiv

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

Politica