marți, mai 14, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Munca la domiciliu va putea fi făcută fără acte adiționale și în perioada stării de alertă

Trecerea salariaților în regimul muncii de acasă va putea fi făcută și în perioada stării de alertă fără acte adiționale, unilateral, așa cum s-a întâmplat și pe perioada stării de urgență, potrivit unui proiect adoptat azi de Guvern, scrie avocatnet.ro.

Pe durata stării de alertă, angajatorul poate dispune unilateral desfășurarea activității în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu„ prevede, proiectul de lege cu măsuri aplicabile în perioada stării de alertă pe care Guvernul l-a adoptat azi și l-a trimis la Parlament.

Practic, prevederea continuă aplicarea unui regim excepțional pe care l-au stabilit oficialii și pe perioada stării de urgență. Asta înseamnă că cei care decid de acum înainte să își trimită salariații să lucreze de acasă o pot face fără fie necesară încheierea unor acte adiționale (reamintim că modificarea locului muncii este o chestiune ce presupune acordul ambelor părți, în generale, prin urmare, modificarea locului de muncă ar însemna încheierea unui act adițional la contract).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica