luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bergodi a venit la Craiova cu capul plecat, ca să ia titlul!

Cel puțin opțiunea numărul doi pentru Mihai Rotaru, antrenorul italian a făcut compromisuri pentru a reveni în circuit

La prezentarea oficială, pe facebook, noul antrenor Cristiano Bergodi a făcut plecăciuni în fața lui Rotaru, Cârțu și Marcel Popescu, mulțumindu-le pentru oportunitatea primită de a antrena din nou în acest sezon. Italianul a recunoscut că se aștepta să revină pe o bancă tehnică cel mai devreme în august: „Sincer, cu modestie, vă spun că nu mă așteptam la o ofertă. Credeam că se va termina acest an competițional cu experiența de la Voluntari. Sincer credeam că prin august – septembrie, când începe campionatul viitor, măcar să am o șansă de a mă întoarce în România”. Venit după un mandat complicat, cu doar 8 puncte obținute din 63 posibile pe banca Voluntariului, Bergodi promite că se va bate pentru locul 1: „Se poate lupta pentru titlu. Mai sunt 8 meciuri şi trebuie să dăm 100% pentru a reduce distanţa faţă de CFR. Sunt meciuri importante, dificile, dar Craiova are şanse la titlu”.

Va lucra cu Cornel Blejan!
Pentru a reintra în circuitul Ligii 1, după stagiunea catastrofală de la Voluntari, Cristiano Bergodi a acceptat o serie de compromisuri. Astfel, nu va lucra cu materialul clientului doar în ceea ce privește lotul de jucători, ci și în ceea ce privește staff-ul tehnic. Dacă la negocierile din iarnă, italianul își condiționa venirea de îndepărtarea lui Papură și Blejan din anturajul echipei, acum, în primăvară, și-a ponderat pretențiile, de fapt, le-a tăiat definitiv, acceptând să vină în Bănie cu un singur om, secundul Luigi Ciarlantini (60 ani). Rezultă că va trebui să lucreze cu Blejan, preparator pe care îl dorea îndepărtat acum 4 luni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bergodi, a doua opțiune pentru Rotaru
Italianul reprezintă un fel de colac de salvare după demisia lui Papură, fiind cel puțin a doua variantă luată în calcul de Mihai Rotaru. Patronul a anunțat în comunicatul de mulțumire adresat lui Papură că negociază pe rând cu succesorii: „În acest moment suntem în procedura pentru desemnarea unui nou antrenor principal și sperăm că vom lua cea mai bună decizie. Pentru a evita eventualele speculații din partea presei, facem precizarea că modul nostru de lucru nu presupune negocierea cu mai mulți antrenori în același timp”. Ieri, Contra a mărturisit că a refuzat Craiova: „Da, am vorbit cu Mihai Rotaru. Am vorbit puțin despre Craiova și până la urmă l-am refuzat pe Mihai Rotaru”, a declarat Cosmin Contra la Pro TV. Rezultă că după ce Guriță i-a zis „pas”, Rotaru s-a reorientat spre Bergodi.

Patronul spune că nu s-a băgat la echipă!
După ce în spațiul public au apărut speculații că Rotaru taie și spânzură la echipa sa, implicându-se și în privința aspectelor tehnice, acesta a ieșit la Digi să spună că nu e așa: „Eu sunt masochist? Așa credeți? Pițurcă! Mangia! Cîrțu! Bergodi… că știm ce probleme a avut, să nu mai zic cu cine! Toți, antrenori cu personalitate! Cum să mă bag peste ei? De ce naiba îi mai luam? Sunt masochist? Eu nu intervin la echipă și nu pot să dau sfaturi! Sunt implicat în problemele administrative, la lucrurile la care mă pricep. Cât timp a fost Papură antrenor nu știam echipa. Nu am văzut niciodată un jucător înainte să vină! Nu sunt pasionat de acest lucru!”
Apoi a recunoscut că s-a implicat un pic peste Mangia: „O singură dată l-am întrebat pe Mangia dacă este bine să joace 3-4-3. Atât… Și i-am mai spus o dată că vin belgienii după Screciu și dacă poate, dacă are doi sau trei la zero, să-l bage și pe Screciu. Dar i-am spus că el decide! (…) Nu are voie nimeni să se bage la echipă. Nici patronul, nici managerul, nici președintele. Eu nu mă bag la echipă, așa este educația mea. Marea mea problemă ar fi să cred că mă pricep la fotbal”.

Politica