vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Om al străzii, urmărit penal de procurorii vâlceni

Un bărbat care-şi duce traiul pe străzile din municipiul Râmnicu Vâlcea a minţit doctorii atunci când a fost transportat la spital cu simptome de gripă. Individul a declarat la Unitatea Primiri Uugențe că nu a intrat în contact cu nicio persoană venită din străinătate. Totuși, atunci când a ajuns la spitalul din Spitalul din Mihăeşti şi-a schimbat declarația.
Spitalul TBC din Mihăeşti reprezintă unul dintre spitalele suport ale Spitalului Judeţean Vâlcea. Aici urmează să fie trimişi bolnavii de SARS – CoV2 doar în cazul în care nu mai există locuri pentru aceştia la Râmnicu Vâlcea. Ceea ce nu este cazul.
Bărbatul s-a ales cu un dosar penal pentru fapta săvâșită și pentru declarația falsă. Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea l-au pus pe acesta în urmărire penală.
„În fapt, la data de 26.03.2020, o persoană fără adăpost a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea – UPU, întrucât prezenta o tuse seacă, declarând personalului medical din cadrul UPU că nu a intrat în contact direct cu persoane sosite din zonele afectate de virusul COVID 19, completând în acest sens Chestionarul privitor la expunerea pacientului la COVID 19. În cursul aceleiaşi zile, respectiva persoană a fost transportată la Spitalul T.B.C. Mihăeşti unde, de această dată, a declarat medicului de gardă că a intrat în contact direct în urmă cu 10 zile cu o persoană ce a sosit din Anglia”, se arată în comunicatul oficial al Parchetului.
Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliție din cadrul Poliției Municipiului Rm. Vâlcea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală.

Politica