vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au sosit rezultatele testelor celor 54 de poliţişti şi jandarmi din Vâlcea suspectaţi de COVID-19

54 de angajaţi MAI din Vâlcea au fost testați după ce au intrat în contact cu jandarmii din Craiova confirmaţi cu COVID-19. Potrivit adevărul.ro, rezultatele au venit, iar nici măcar unul dintre poliţiştii şi jandarmii vizaţi nu este infectat cu noul coronavirus. 
Agenții au fost izolați după sărbătorile pascale, atunci când au patrulat împreună cu jandarmi de la Gruparea Mobilă din Craiova. Detașamentul din Dolj are 74 de angajați, din care, până acum, au fost confirmaţi cu COVID-19 28 de jandarmi. Toţi oamenii legii care au intrat în contact direct cu persoanele contaminate au fost izolaţi acasă, inclusiv colegii din detaşament. Situaţia de la Vâlcea nu este singulară, la fel s-a procedat şi la Gorj şi Olt. 23 de jandarmi gorjeni au intrat luni, în izolare la domiciliu, iar un altul a fost internat în spital, fiind infectat cu COVID-19, după ce au luat contact cu un jandarm din Craiova.
Inițial, în judeţul Vâlcea, ancheta epidemiologică a scos la iveală faptul că doi poliţişti de la Lăpuşata, din cadrul IPJ Vâlcea, au patrulat cu jandarmii craioveni testaţi pozitiv de noul coronavirus. Joi, 30 aprilie, a fost realizată prima testare. Cât timp vor mai sta în izolare, vor mai fi realizate încă două testări. Unul singur dintre angajaţii MAI izolaţi în Vâlcea este jandarm – de la Horezu. Din cei 53 de poliţişti –  33 sunt poliţişti din Călimăneşti şi din zona de nord a judeţului, iar restul din zona de sud. 
După ce oamenii legii din Dolj, Gorj și Vâlcea au început să fie trimiși acasă, pe rând, a venit vremea și agenților din Olt. În urma anchetei epidemiologice, DSP Olt a dispus măsura izolării la domiciliu a 14 agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Și aceștia ar fi intrat în contact cu cel puțin unul dintre jandarmii craioveni infectați.

Politica