sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Monica Anisie: Evaluarea Națională începe pe 15 iunie, Bacalaureatul pe 22 iunie

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a declarat, luni seară, că Evaluarea Natională va începe pe 15 iunie, iar Bacalureatul va începe pe 22 iunie cu probele scrise și va continua cu probele de competență.

Examenele se vor desfășura cu cel mult 10 elevi în clasă, în condiții de respectare a distanțării, a mai spus ministrul. 

Ministrul a mai anunțat că, anul școlar se încheie până pe 12 iunie, iar elevii din anii terminali (clasa a VIII-a și clasa a XII-a) vor reveni la școală dar doar pentru două săptămâni, când vor avea loc activități de pregătire și consiliere pentru examenele care urmează. Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Examenele naționale se vor susține în baza unei programe deja publicate de Ministerul Educației, care va conține doar materia predată în primul semestru al acestui an școlar. 

În condițiile în care școlile vor rămâne închise în acest an, copiii vor învăța și vor primi note online, a mai spus ministrul, scrie digi24.ro

„Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse de învăţare şi sarcini de lucru”, a adăugat ea.

Cursurile nu vor mai fi reluate în acest an școlar pentru majoritatea elevilor și studenților, a anunțat luni președintele României, Klaus Iohannis. Vor reveni la școală doar elevii din anii terminali (a VIII-a și a XII-a) în vederea pregătirii evaluării naționale, respectiv bacalaureatul, însă în anumite condiții.

Politica