marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ordonanța Militară 10: Rămân suspendate zborurile comerciale pentru persoane înspre și din mai multe țări europene și SUA

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat luni seară conținutul Ordonanței Militare 10, care prevede printre altele că rămân suspendate zborurile comerciale pentru persoane înspre și din mai multe țări europene, dar și Statele Unite ale Americii.

Astfel, „se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Turcia și Iran și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 13 zile, începând cu data de 2 mai 2020, până la data de 14 mai 2020, inclusiv„.

Tot până pe 14 mai se prelungește măsura suspendării zborurilor spre Italia și din această țară către România dar și a zborurilor spre Spania, Franța și Germania și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul a anunțat, de asemenea, relaxarea restricțiilor de deplasare impuse pentru persoanele peste 65 de ani. Astfel, aceste persoane vor putea ieși în afara locuințelor dimineața, între orele 07,00 și 11,00, și seara, între 19,00 – 22,00.

Condițiile pentru a părăsi locuințele sunt aceleași ca până acum: asigurare de bunuri de primă necesitate, îngrijire minori, asistență acordată altor persoane vârstnice, deplasări scurte în apropierea gospodăriei legate de activități fizice, nevoile animalelor de companie etc.

Ordonanța militară numărul 10, care relaxează aceste restricții și care va fi publicată luni seara în Monitorul Oficial, mai prevede că operatorii economici care comercializează alimente și produse de strictă necesitate trebuie să organizeze programul astfel încât să faciliteze accesul persoanelor peste 65 de ani în cele două intervale orare, a precizat Marcel Vela.

Politica