Conecteaza-te cu noi

Actualitate

A apărut un nou focar de pestă porcină în Mehedinți

Publicat

pe

În judeţul Mehedinţi a apărut un nou focar de pestă porcină. Rezultatele analizelor în cazul a doi porci mistreți găsiți morți au arătat că animalele erau purtătoare ale virusului PPA.

Doi porci mistreți au fost găsiți morți într-un fond de vânătoare de pe raza comunei Șvinița, aparținând Asociației Vânătorilor și Pescarilor ”Hunter 1”. În cazul acesta s-au efectuat analize la un laborator de specialitate din Craiova și s-a constatat că animalele erau purtătoare al virusului PPA.

Potrivit Instiuției Prefectului Mehedinți, s-a delimitat zona afectată de 13 km, în care se vor face vânători care să nu disloce efectivul de mistreți, iar responsabilii fondului de vânătoare vor lua legătura cu DSVSA Mehedinți pentru a anunța când efectuează partidele de vânătoare pentru recoltarea de probe și orice suspiciune de boală pentru a stabili măsurile stricte ce se impun în vederea prevenirii extinderii pestei porcine africane în județ.

„DSVSA Mehedinți a întocmit Planul de măsuri pentru noul focar, care a fost supus marți, 15 aprilie a.c. dezbaterii Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB), prin mijloace electronice. Tot prin mijloace electronice a fost supusă adoptării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență hotărârea de aprobare a Planului de măsuri”, a precizat prefectul Cristinel Pavel.

În prezent, pe raza județului Mehedinți sunt active 5 focare de pestă porcină africană, în 5 fonduri de vânătoare, respectiv Punghina, Corlățel, Ceranganul, Burila Mare și Șvinița. În total, un număr de 38 de porci mistreți, din care 32 găsiți morți și 6 vânați, au fost infectați cu virusul PPA.

© 2021. Toate drepturile rezervate.