vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marcel Romanescu: „ Economia nu trebuie să moară!”

Primarul din Târgu Jiu , Marcel Romanescu, este aproape sigur că sumele cheltuite cu persoanele izolate la domiciliu vor fi decontate, într-un fel sau altul. Edilul este optimist că se vor găsi variante în vederea sprijinirii bugetutului primăriilor.
„Am discutat recent cu domnul Dan Vîlceanu. Se pare că săptămâna aceasta vor apărea și primele vești bune legate de solicitările noastre, ca autoritate publică locală. Am înțeles că a avut o discuție atât la Ministerul Muncii dar și la Ministerul Dezvoltării, pe buna practică desfășurată de noi în ultima perioadă, adică a celor 30 de lei pe care îi alocăm persoanelor aflate în autoizolare. Se pare că suma aceasta va fi generalizată la nivel național, discutăm de un act normativ care ar trebui să apară săptămâna această și acea sumă să rămână de referință la nivel național, pe baza datelor furnizate de DSP. Asta mi-a transmis domnul Vîlceanu și sper să se și realizeze”, susține primarul Marcel Romanescu.
Edilul orașului Târgu Jiu este conștient că la ora actuală economia este în pericol și că inclusive autoritățile locale vor avea de suferit dacă aceasta va suferi.
„În momentul acesta autoritățile, neavând un cadrul normativ clar, fiecare ia decizii după cum consideră. Dacă modalitatea aplicată de noi s-ar adopta la nivel național, cred că ar pune în mișcare producătorii care livrează marfa. La 110 mii de oameni izolați ai putea pune în mișcare 15 mii de angajați care ar putea să deruleze aceste servicii. Economia nu trebuie să moară! Odată cu intrarea în declin a economiei inclusiv noi, autoritățile locale, avem o mare problemă. Dacă impozitul pe venit și pe salariat scade, eu ca autoritate pierd”, a mai declarat primarul.
Foto: igj.ro

Politica