Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Teste antrenament pentru elevii care ar trebui să susţină examenele naţionale

Publicat

pe

Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.

“În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.

Resursele de antrenament tip test realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare respectă modelul subiectului de examen. Scopul acestora este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene.

Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe același site, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a felului în care s-au redactat răspunsurile”, au precizat reprezentanţii Ministerului, într-un comunicat de presă.

Aceştia mai arată că, în cadrul emisiunilor Teleșcoala, vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare.

Pe 28 martie, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, scria pe facebook: „Vă rog să aveți încredere că, în scurt timp, MEC va transmite ceea ce se va întâmpla cu examenele naționale, când vom putea relua cursurile și care vor fi deciziile cu privire la susținerea licenței/dizertației/titularizarii/examenelor pentru gradele didactice etc”. De atunci, nu a mai făcut precizări.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.