Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Un preot a murit de Covid 19 după ce a renunţat la aparatul de ventilaţie în favoarea unui pacient mai tânăr

Publicat

pe

Un preot italian a murit din cauza coronavirusului după ce a renunţat la locul său de la terapie intensivă pentru un pacient mai tânăr care suferea de aceeaşi boală.

Preotul catolic Giuseppe Berardelli, în vârstă de 72 de ani, din Casigno, regiunea Lombardiei, cea mai afectată din Italia, a murit pe 15 martie după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus, potrivit adevarul.ro

Chiar dacă primise un loc la Terapie Intensivă, ceea ce îl ţinea în viaţă, preotul a decis să-l ofere unui pacient mai tânăr. Cazul extraordinar a fost dezvăluit de preotul iezuit James Martin, din SUA, care este şi consul la Secretariatul pentru Comunicaţii al Vaticanului.

„Este un «Martir al carităţii», un sfânt precum Sfântul Maximilian Kolbe, care la Auschwitz s-a oferit voluntar pentru a lua locul unui om condamnat care avea familie şi urma a fi ucis. Don Giuseppe Berardelli, patronul celor care suferă de coronavirus şi al tuturor celor care îi îngrijesc, roagă-te pentru noi“, a spus preotul James Martin.

Preotul catolic Berardelli era cunoscut pentru ajutorarea celor cu probleme financiare, precum şi pentru pasiunea pentru motociclete, potrivit publicaţiei italiene Araberara.

Berardelli se numără printre cel puţin 60 de preoţi din Italia care au murit din cauza coronavirusului.


l

Continue Reading