vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Britanicii de peste 70 de ani ar putea fi rugați să se autoizoleze pe o perioadă de 4 luni

Persoanele care au peste 70 de ani ar putea fi rugate de către guvernul britanic să se autoizoleze până la 4 luni pentru a se proteja de epidemia de coronavirus. Ministrul Sănătății, Matthew Hancock, a confirmat duminică existența acestei recomandări pe masa guvernului, notează The Guardian.

”Există un plan de acțiune, da, și îl vom prezenta cu mai multe detalii la momentul potrivit, întrucât considerăm că este o mare rugăminte pentru persoanele în vârstă și pentru cei vulnerabili, însă este pentru binele lor … Cu siguranță, în săptămânile ce vin (vom face un anunț-n.red).

Generația noastră nu a fost niciodată pusă la încercare în acest fel. Bunicii noștri au fost încercați în cel de-al Doilea Război Mondial, când orașele noastre erau bombardate în timpul operațiunii Blitz. În ciuda (.. .) raționalizării și a pierderilor de vieți omenești, ei s-au solidarizat într-un uriaș efort național. Astăzi, generația noastră se confruntă cu propriul test, luptând cu o boală cât se poate de reală și nouă”, a declarat ministrul sănătății, potrivit The Guardian.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autoizolarea, care îi vizează pe cei bătrâni și pe cei cu boli cronice, este una dintre măsurile ce pot fi necesare pe viitor, potrivit Grupului Consultativ Științific pentru Situații de Urgență din Marea Britanie.

Politica