joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Slujbele de la Vatican, din Săptămâna Mare, ținute fără public

Slujbele tradiționale de la Vatican, ținute în Săptămâna Mare, nu vor mai fi deschise publicului, luna viitoare. În mod normal, în săptămâna dinainte de Paști, slujbele de la Vatican adunau zeci de mii de participanți, scrie New York Times.

Celebrarea din Săptămâna Mare, dinainte de Paști, care anul acesta pică pe 12 aprilie, cuprinde mai multe evenimente conduse de papă, inclusiv slujba din Vinerea Mare, care în anii trecuți a fost ținută în Coloseumul din Roma.

De când Italia a început să închidă orașele, pentru a controla răspândirea coronavirusului, marile slujbe ținute de papă săptmânal au fost transmise live din librăria palatului papal. Vaticanul informează că slujba de miercuri și cea de duminică vor fi transmise live în continuare, pe site-ul Vatican News, până la Paști. În cazul celebrărilor din Săptămâna Mare nu s-au oferit detalii cu privire la desfășurare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Italia este țara europeană cea mai afectată de noul virus, peste 21.000 de cazuri de infecție și 1441 de decese.

Sâmbătă, milioane de italieni, din Piemont până în Sicilia, au ieșit la ferestre sau pe balcoane și i-au aplaudat pe cei care lucrează domeniul sănătății, pentru efortul depus în îngrijirea pacienților cu coronavirus.

Politica