vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O întreagă familie din Gorj a intrat în carantină după revenirea din Italia

O familie formată din cinci membri a intrat în carantină, după ce a revenit în ţară, în noaptea de luni spre marți, din Italia, regiunea Calabria. Este vorba despre doi adulţi şi trei copii. Aceștia au fost preluați în condiţii de siguranţă, la intrarea în ţară, şi transportați într-un centru de carantină de pe raza judeţului Gorj.

Pe de altă parte, rezultatele a alte cinci persoane, dintre care patru sunt contacţii primului caz confirmat cu coronavirus, respectiv cel al tânărului din Prigoria, au ieșit negative. Se pare că cea de-a cincea persoană este un bărbat din municipiul Motru, aflat în autoizolare după ce s-a întors din Lombardia, preciează purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Daiana Militaru.

„În seara zilei de 10 martie am primit rezultatele testelor COVID-19 pentru un număr de cinci persoane, rezultatele fiind negative. Patru dintre acestea vizează contacţii tânărului din Prigoria, declarat vindecat. Familia se află la ultima recoltare, urmând să iasă din autoizolare, în condiţiile în care toate rezultate vor ieşi negative”, a precizat Daiana Militaru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot negativ ar fi ieşit și testul unui bărbat din Motru, aflat în autoizolare, după ce se întorsese din Lombardia. Acesta a avut și un atac de panică, declarând că nu se simte bine. A fost transportat cu „izoleta” la spital, unde a fost internat într-un salon izolat.

Politica