sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Prețul carburanților, în scădere

Carburanții sunt tot mai ieftini. În unele benzinării, prețul unor produse a scăzut sub cinci lei pe litru, cel mai mic nivel din ultimii ani. Directorii companiilor petroliere spun că este o consecință a prăbușirii prețului țițeiului la nivel mondial. Dar şi cererea de carburanți scade pe fondul epidemiei de coronavirus, scrie stiri.tvr.ro

Reprezentanții companiilor petroliere explică noile preţuri prin ieftinirea accentuată a ţiţeiului la nivel mondial. Barilul se vinde acum si cu 37 de dolari pe marile burse. Cotaţii la fel de mici au mai fost în 1991 când a fost războiul din Golf. Acum, scăderea este o consecinţă a epidemiei de coronavirus. Dar şi unele ţări au crescut producţia.

Numai din cauza neînțelegerilor dintre Rusia și Arabia Saudită prețul țițeiului s-a prăbușit luni cu 25%.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preţurile în scădere avantajează firmele de transport, dar ele încep să aibă probleme din cauza restricţiilor impuse în contextul epidemiei de coronavirus.

Cele mai multe pierderi sunt provocate de cursele anulate spre Italia. Transportatorii caută însă alte rute pe care pot circula şi cu marfă şi cu călători.

spot_img
spot_img

Politica